Community Forum

No voices are playing in cloud DVR streams - part 2

Frequent Visitor

No voices are playing in cloud DVR streams - part 2

In May, I made a post about the voice audio track missing from many of my shows when I stream them from the cloud. I spent a couple months talking to techs to try getting this issue fixed. Then, most of the shows I watch went on Summer break. Now that they are returning for the fall, this bug is rearing its ugly head again.

 

The problem is with the cloud recordings of shows on The CW network (and CBS previously, which owns The CW).  So far, the recordings on CBS have been streaming fine with the newest episodes this season. However, shows on The CW, like Flash and Black Lightning, are missing the voice track still. I can hear all the other sounds but not the voices. If I switch on "secondary audio" then I can hear the voices but all the other sounds get tuned off. 

It doesn't matter what device I stream to or what internet connection I'm on. The voices are just gone as soon as they are recorded on the cloud. I can still play the shows on my X1 DVR with the voices intact because they are recorded on the DVR's hard drive. But once the DVR is replaced by a new one that has to pull the shows from the cloud, the voices no longer play on the DVR either. 

 

Eventually, the Xfinity techs told me this is an issue with the networks and that the networks would have to fix it. They said they would report it to the networks. If this is true, is there someone who can report this to The CW techs? I stream a lot of shows from devices other than my TV so it's frustrating when I can't watch them when I want to.

Expert

Re: No voices are playing in cloud DVR streams - part 2


@Wesley_wg wrote:

In May, I made a post about the voice audio track missing from many of my shows when I stream them from the cloud. I spent a couple months talking to techs to try getting this issue fixed. Then, most of the shows I watch went on Summer break. Now that they are returning for the fall, this bug is rearing its ugly head again.

 

The problem is with the cloud recordings of shows on The CW network (and CBS previously, which owns The CW).  So far, the recordings on CBS have been streaming fine with the newest episodes this season. However, shows on The CW, like Flash and Black Lightning, are missing the voice track still. I can hear all the other sounds but not the voices. If I switch on "secondary audio" then I can hear the voices but all the other sounds get tuned off. 

It doesn't matter what device I stream to or what internet connection I'm on. The voices are just gone as soon as they are recorded on the cloud. I can still play the shows on my X1 DVR with the voices intact because they are recorded on the DVR's hard drive. But once the DVR is replaced by a new one that has to pull the shows from the cloud, the voices no longer play on the DVR either. 

 

Eventually, the Xfinity techs told me this is an issue with the networks and that the networks would have to fix it. They said they would report it to the networks. If this is true, is there someone who can report this to The CW techs? I stream a lot of shows from devices other than my TV so it's frustrating when I can't watch them when I want to.


on what device are you playing the cloud recording? if a PC, what operating system and version? what browser if a PC. have you tried another streaming device? have you removed the app/channel if using a smart phone/tablet/roku and then rebooted, and reinstalled?



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Frequent Visitor

Re: No voices are playing in cloud DVR streams - part 2

I've played the faulty cloud recordings on a Windows 10 PC with Chrome and Edge. I've also played them on my Android phone with the Xfinity Stream app and on two Chromebooks. The voice audio is missing in every case even on different internet connections. It even happens on the X1 cable box if the local recording isn't on the hard drive and is pulled from the cloud instead. Getting a replacement DVR didn't fix it either. I did try removing and re-adding the shows back to the DVR schedule but that didn't work either.

 

This is not a problem on my end. It's a problem with the actual recordings that are stored in the cloud. So far, with this season of new shows, it's only happening with The CW shows I watch. It used to be The CW and CBS. Hopefully an Xfinity employee will see this and report it to The CW techs for me.