Community Forum

MeTV only channel with no sound

Highlighted
Frequent Visitor

MeTV only channel with no sound

I have the X1 system with three TVs

For the last few weeks the MeTV network has no sound. The picture is fine. The closed captions work and the SAP is set to English. All the other channels have the normal picture and sound.

Other TVs in the house have the same problem.

I’ve also reset the SAP settings via the Xfinity menu.

Any ideas?

Thanks

Mitch
Highlighted
Frequent Visitor

Re: MeTV only channel with no sound

I just noticed another channel, 203, doesn’t have sound. So, I have now found two channels, 203 and 208, that have no sound. Maybe more if I check every channel.
Highlighted
Expert

Re: MeTV only channel with no sound


@Barker721 wrote:
I have the X1 system with three TVs

For the last few weeks the MeTV network has no sound. The picture is fine. The closed captions work and the SAP is set to English. All the other channels have the normal picture and sound.

Other TVs in the house have the same problem.

I’ve also reset the SAP settings via the Xfinity menu.

Any ideas?

Thanks

Mitch

SAP has 'no' language, set it off (no check mark). 

edit: the UI (user interface) can be confusing. hit the Xfinity button on the remote >> gear (settings)  >> Device Settings >> Audio >> audio language (SAP) reset and reset. that is the only way to turn off the SAP at the moment.



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Frequent Visitor

Re: MeTV only channel with no sound

Hi Rustyben, I did the reset as you described and there is still no sound on the two channels.
Thanks anyway.
Mitch
Highlighted
Expert

Re: MeTV only channel with no sound


@Barker721 wrote:
Hi Rustyben, I did the reset as you described and there is still no sound on the two channels.
Thanks anyway.
Mitch

using the xfinity remote press down. is there a check mark on any of the icons in the lower left part of the screen?



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Frequent Visitor

Re: MeTV only channel with no sound

>using the xfinity remote press
>down. is there a check mark on
>any of the icons in the lower left
>part of the screen?

There are 3 gray circles for video description, SAP and CC. None of them have a check mark. They are gray circles with with text.

Mitch
Highlighted
Expert

Re: MeTV only channel with no sound


@Barker721 wrote:
>using the xfinity remote press
>down. is there a check mark on
>any of the icons in the lower left
>part of the screen?

There are 3 gray circles for video description, SAP and CC. None of them have a check mark. They are gray circles with with text.

Mitch

to test for a local broadcast problem, do you have sound with a smart phone/device?



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Frequent Visitor

Re: MeTV only channel with no sound

@Rustyben

Thanks for your help. I checked it today and it is working. Perhaps we’ll never know the cause.

Nothing succeeds like success!

Mitch