CCGwen's profile

Contributor

 • 

235 Messages

Mon, Oct 6, 2014 2:00 PM

Closed

X1 Technical Issues

Welcome to the new "X1 Technical Issues" thread. We ask that you post all of your X1 related technical issues (Audio, Set Top Box, etc.) here. 

 

Below, you will find links to X1 Help articles that may assist you in resolving your technical issue:

 

Xfinity TV: Basic Troubleshooting

Find and Troubleshoot Error Codes

 

Thank you in advance for posting!

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

Haddy117

Frequent Visitor

 • 

14 Messages

7 years ago

Thanks for the info.
Haddy117

Frequent Visitor

 • 

14 Messages

7 years ago

Why am I now being prompted to enter the parental control pin to access the sports app?
Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago


@Rustyben wrote:

1.60.05 2/10 and fw 2.2p7s1

 

still have ghost listing of a recorded asset after deletion (intermittent). no joy on that issue with new xre and new firmware.


add to that issue still have the intermittent scheduled consecutive programs recorded on same channel record the earlier show two times (both have one minute added to end). I previously researched this issue using my 3 DVRs and it was recorded on a previous check on any two of the DVRs not one particular DVR (tested by unplugging one DVR and seeing if the recording(s) disappeared from the other STB's asset listings.

 

edit: cloud DVR has the correct recordings.

tctc

Contributor

 • 

535 Messages

7 years ago

Another new bug.

When paused, pressing play does nothing at all a significant portion of the time.  2nd press resumes play.

(This is in addition to the, "when paused, pressing forward goes to fast forward instead of slow" bug.)

TerriB

Contributor

 • 

3.1K Messages

7 years ago


@tctc wrote:

Another new bug.

When paused, pressing play does nothing at all a significant portion of the time.  2nd press resumes play.

(This is in addition to the, "when paused, pressing forward goes to fast forward instead of slow" bug.)


tctc, just noticed that new bug too as well as the other one you mentioned. The remote has a mind of its own. Also...assets still will not delete except overnight.

 

TerriB

Contributor

 • 

3.1K Messages

7 years ago


@RickGr4 wrote:


Did some testing and I can't verify this issue. Workin fine here in the Twin Cities...



@tctc wrote:

Another new bug.

When paused, pressing play does nothing at all a significant portion of the time.  2nd press resumes play.

(This is in addition to the, "when paused, pressing forward goes to fast forward instead of slow" bug.)






Verified in Northern Virginia

Haddy117

Frequent Visitor

 • 

14 Messages

7 years ago

I'm assuming you were referencing my issue with the sports app. It does prompt me for the pin when pressing "C" on the remote. It does not prompt for the pin after turning off parental controls. I do not have feature locks enabled. Software versions listed in the attachment. Screenshot is from the Xi3 but the DVR has the same issue. Posting from Utah.
Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago

got 1.61.04 2/17/2016 this morning. no menu changes nor function changes noted so far. fw still 2.2p7s1

 

based on issues on 'C' button (I don't watch much sports) i get a side menu to right of main picture says in blue "Please give us a moment. We're building schedules and tracking scores. Press Exit to close this app and try again in a few minutes. APPS-04153. After 10 minutes decided to do post as it never 'updated'

milehiguy

Contributor

 • 

287 Messages

7 years ago

@Haddy117 wrote:
I'm assuming you were referencing my issue with the sports app. It does prompt me for the pin when pressing "C" on the remote. It does not prompt for the pin after turning off parental controls. I do not have feature locks enabled. Software versions listed in the attachment. Screenshot is from the Xi3 but the DVR has the same issue. Posting from Utah.

Speaking of the "C" button problem, which I find hard to believe hasn't been corrected yet, check out the following thread when you have time:

 

http://forums.xfinity.com/t5/X1/Why-is-PIN-required-to-watch-old-TCM-movies/td-p/2701731

 

My guess is, if you have Parental Controls turned on and the "Control Panel" enabled in Settings / Comcast Labs, that when you press the left arrow button to display the Control Panel, and then select "Tips and Tricks", you'll be prompted for your PIN here as well.  I guess the trick is on us.

 

Am unsure if any of this is related to the TCM issue I refer to in the thread's subject, but very well might be.  I'm now being prompted for my PIN whenever I tune the STB to a decades old black and white movie on TCMHD that's rated TVG or TVPG.

 

My penance, I suppose, for having "Adult" movies locked in Parental Controls. 

milehiguy

Contributor

 • 

287 Messages

7 years ago


@Anon24542 wrote:
@Haddy117 wrote:
I'm assuming you were referencing my issue with the sports app. It does prompt me for the pin when pressing "C" on the remote. It does not prompt for the pin after turning off parental controls. I do not have feature locks enabled. Software versions listed in the attachment. Screenshot is from the Xi3 but the DVR has the same issue. Posting from Utah.

Speaking of the "C" button problem, which I find hard to believe hasn't been corrected yet, check out the following thread when you have time:

 

http://forums.xfinity.com/t5/X1/Why-is-PIN-required-to-watch-old-TCM-movies/td-p/2701731

 

My guess is, if you have Parental Controls turned on and the "Control Panel" enabled in Settings / Comcast Labs, that when you press the left arrow button to display the Control Panel, and then select "Tips and Tricks", you'll be prompted for your PIN here as well.  I guess the trick is on us.

 

Am unsure if any of this is related to the TCM issue I refer to in the thread's subject, but very well might be.  I'm now being prompted for my PIN whenever I tune the STB to a decades old black and white movie on TCMHD that's rated TVG or TVPG.

 

My penance, I suppose, for having "Adult" movies locked in Parental Controls. 


Update: it appears that if Parental Control PIN is set to On, many of the "Apps" will not launch without first entering your PIN.  This includes not only the Sports app, but also Pandora, My Account, etc.

milehiguy

Contributor

 • 

287 Messages

7 years ago


@RobertWy wrote:

Rick,

 

What software/firmware were you using when testing?  I used the "C" button and I didn't get a prompt.

 

1.60.05 and 2.2p7s1


Robert, if your question was meant for me, my vitals are 1.60.05 and 2.2p7s3 ... let me know if you need any of the other numbers.  Note that it's not just pressing the "C" button, it's accessing the Sports app, Pandora, My Account, etc. in any way.  PIN is required whenever Parental Controls PIN setting is On.

 

Rick S.

milehiguy

Contributor

 • 

287 Messages

7 years ago


@RobertWy wrote:

I have those versions and I don't have the issue.  Strange.


Hmmm, I thought you were at 2.2p7s1 ... I'm at 2.2p7s3

New Poster

 • 

2 Messages

7 years ago

Xfinity x1 has been nothing but problems. When it works, its great but good luck keeping equipment eorking properly. Be prepared for reboots daily. Wifi modem has been swapped out. HD channels work somrtimes. Im sick of calling for help. Rdk-03004, xre- 03095..........always an error. Why have an HD tv if every time i go to an HD channel, i have to call costumer dupport. Reboots take 15 to 50 min. Thid equipment is terrible
CCAndrew

Gold Problem Solver

 • 

25.9K Messages

7 years ago


@jhawk305 wrote:
Xfinity x1 has been nothing but problems. When it works, its great but good luck keeping equipment eorking properly. Be prepared for reboots daily. Wifi modem has been swapped out. HD channels work somrtimes. Im sick of calling for help. Rdk-03004, xre- 03095..........always an error. Why have an HD tv if every time i go to an HD channel, i have to call costumer dupport. Reboots take 15 to 50 min. Thid equipment is terrible

Both of your boxes and modem have signal issues. It's not the equipment, it's how your cable is configured. Do you happen to have an amplifier?

tctc

Contributor

 • 

535 Messages

7 years ago

Here's another new techinical issue.  Not sure what it is exactly, and neither is Comcast, so I'm going to classify it as "X1 just doesn't work about 10% of the time".

 

Apparently I'm missing a good game tonight, because of course my X1 was not working and didn't record it.  I'm sure Comcast will refund me $1.50 for the time it was down.

Restarted the box, got things working again, but recording refuses to start.  Said it was starting the recording, but no recording shows up.  Apparently because it's already "recording in the cloud".  That great, maybe I can watch the hockey game after all, on a 13" screen with choppy signal, instead of a 60" HD tv.  Yep, that's why I pay $230 a month...

Must be nice to have a monopoly and not have to worry about quallity, integrity, or pride.

 

I can't even face calling in to complain for the 100th time.

Yes, I've had a tech out, I think 9 times now, maybe more. Everything is working as it's supposed to, great specs, etc..

Had my DVR replaced a couple weeks ago as well, no change, knew there wouldn't be.

 

But of course instead of continiung to work on a ticket I had open, they could do nothing until after the DVR was replaced.  Then once it was replaced, they closed the ticket.  Thanks, that really helped, good job closing tickets, that's probably how your performance is measured anyway...

forum icon

New to the Community?

Start Here