CCGwen's profile

Contributor

 • 

235 Messages

Mon, Oct 6, 2014 2:00 PM

Closed

X1 Technical Issues

Welcome to the new "X1 Technical Issues" thread. We ask that you post all of your X1 related technical issues (Audio, Set Top Box, etc.) here. 

 

Below, you will find links to X1 Help articles that may assist you in resolving your technical issue:

 

Xfinity TV: Basic Troubleshooting

Find and Troubleshoot Error Codes

 

Thank you in advance for posting!

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

geek46

Expert

 • 

18K Messages

7 years ago


@Rustyben wrote:

1.57.03 9/28 and fw 2.1p6s1 (arris DVR)

 

closed caption continues to be an issue as it stops presenting decoded messages after some trick play (15 secs back, rewind, fast forward, etc). when CC stops, toggling does not turn it back on. stopping the asset (exit) and resuming the asset starts CC working again.


Rusty,

 

@I will try and replicate your issue @ home later today as I have exact STB & XRE you have... at work now ...

 

=-Ray=-

Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago


@geek46 wrote:

@Rustyben wrote:

1.57.03 9/28 and fw 2.1p6s1 (arris DVR)

 

closed caption continues to be an issue as it stops presenting decoded messages after some trick play (15 secs back, rewind, fast forward, etc). when CC stops, toggling does not turn it back on. stopping the asset (exit) and resuming the asset starts CC working again.


Rusty,

 

@I will try and replicate your issue @ home later today as I have exact STB & XRE you have... at work now ...

 

=-Ray=-


2 of my 3 dvrs have same xre/fw too and both lose CC with trick play use. funny thing is, the xfinity TV app when playing an asset never loses CC but does lose ability to control (pause/play and scrub FF/RW when you use the 15 seconds FF/RV double tap on left and right side of screen "too much".

Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago


@Rustyben wrote:

@geek46 wrote:

@Rustyben wrote:

1.57.03 9/28 and fw 2.1p6s1 (arris DVR)

 

closed caption continues to be an issue as it stops presenting decoded messages after some trick play (15 secs back, rewind, fast forward, etc). when CC stops, toggling does not turn it back on. stopping the asset (exit) and resuming the asset starts CC working again.


Rusty,

 

@I will try and replicate your issue @ home later today as I have exact STB & XRE you have... at work now ...

 

=-Ray=-


2 of my 3 dvrs have same xre/fw too and both lose CC with trick play use. funny thing is, the xfinity TV app when playing an asset never loses CC but does lose ability to control (pause/play and scrub FF/RW when you use the 15 seconds FF/RV double tap on left and right side of screen "too much".


gets worse with update

1.57.05 10/05/2015 and fw 2.1p6s1 mx011an

now trick play stops cc and a toggle off/on of cc didn't fix nor did an exit and resume (cc was working on the live channel! yay!!) . Tried the 'old' exit exit exit 480 and exit exit exit 1080 still no joy.  Tried a power save cycle, but no joy. Doing a power off reboot, amazingly, no joy.

 

went to cloud dvr has CC throughout the episode (right this minute recorded 10/8/15 at 12:37 am (early this morning).

 

since the cloud DVR comes from the local cable plant's headend in the sky, and it has working CC throughout, and the DVR does not play the asset after trick play with CC, well it is weird.

 

geek if you can pass this to the 'problem team' they can use that remote if available to view it or even use skype to see it live. 

geek46

Expert

 • 

18K Messages

7 years ago


@Rustyben wrote:

1.57.03 9/28 and fw 2.1p6s1 (arris DVR)

 

closed caption continues to be an issue as it stops presenting decoded messages after some trick play (15 secs back, rewind, fast forward, etc). when CC stops, toggling does not turn it back on. stopping the asset (exit) and resuming the asset starts CC working again.


Rusty,

I tried to replicate the issue on my Arris, same XRE & STB, but no matter how many times I tried, i could not recreate what you have listed...   This has me stumped as well !  

 

-=Ray=-

 

Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago

1.57.05 10/05/2015  fw still 2.1p6s1 on a mx011an arris vers 1

 

situation: watching live fox news HD. using recordings menu was watching DVR asset modern family. paused, wife came in and we decided to watch DVR asset 'Bones". Selected bones while Modern family was paused and watched episode and deleted it.

 

Instead of being returned to 'live' here is what happened. the show 'playing' was modern family. I paused it trying to figure out what i was actually seeing. the status bar showed the current program and 'live times' in the status bar. It 'appears' that the box was displaying/playing modern family but the status bar indicated was watching Fox news live programming.

 

I realize this is weird but have seen this one time before. anyone else ever run into it? 

 

the last time this happened I hit exit two times and recording froze. I reported that on the forum then but can't find it now.

Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago

edit: wrong place

Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago

1.57.07 10/11/2015  fw 2.1p6s1

 

closed caption issues now seem to be locally on one channel that I watch. Having reported one other program I watched thier  their afternoon syndicated lineup. It appears to me that the cablebox reverts to secondary when there is no primary (and secondary is a real mess of jumbled attempts to show the captions). The Iphone/ipad do the same. Windows on xtv.comcast.net site on both chrome and firefox do not show captsion  that captions are available on the very same live and recorded shows. I captured CC in operation on DVR, iPad mini 2, and windows 7 both chrome and firefox. All images below are same program, locally produced News program. On the windows chrome/firefox the message is shown that no caption is available.

live TV chrome no CC available.JPG

live tv firefox no CC available.JPG

live TV ipad mini 2 os9 has CC IMG_2027.JPG

live tv on xg1.JPG

The local station seems to think it is comcast. Having looked at 2 local channels and comparing captions broadcast, it seems to be the local KSLA channel (during pre-primetime). Survivor (network programming) had CC and worked fine on all the browsers/TV and ipad/iphone.

Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago

1.57.07 10/11/2015  fw 2.1p6s1

 

update: had the sticky status recording position bar stick visible again on first recording viewed after overnight boot. also the above referenced 'your dvr service is not available right now' message in place of the show description in saved>>recordings after deletion. no error message and is same as a post with image listed a few messages ago. No progress on getting rid of these bugs.

New Poster

 • 

5 Messages

7 years ago

My set tops don't appear on my account
Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago

1.57.07 10/11/2015  fw 2.1p6s1

 

new? problem re: recording 7 hour blocks and playback 'resume'

 

recorded 2 7-hour recordings of channels today (CC compliance check of syndicated shows). found resume of the playback while still recording has a bug. 

example 6 hours recorded, checked programs to the 4 hour 45 minute mark to save the place for later 'resume'. later, resume started at 45 minutes in not 4 hours 45 minutes point. I tested this at the 5 hour 30 minute mark and upon resume it began at the 30 minute mark.

 

Please add this to the bug issues.

New Poster

 • 

5 Messages

7 years ago

I'm having the same error rdk-03003 as these other people, and as I wrote I spoke to Comcast and was told they would resend signal to the box

New Poster

 • 

5 Messages

7 years ago

I checked that my livingroom set top and Internet work I only get this error message on the set top in another room. I have hearing problems and when I can not understand the person on the other end and they become rude when I ask them to please repeat what they said - still no resolution to my issue was hoping some one on here could help

Regular Visitor

 • 

4 Messages

7 years ago

I have been having the same issues since comcast forced this X1 box on us. If it were at all possible I would love to get the older more reliable box back. Get tired on constantly having to reset these boxes and the lag is annoying as well. When the tech installed my box he made it seem like this great device, I'm not impressed at all. I spend more time watching tv next door on my friend's Direct TV if I want to watch something without it being interrupted. It cost mt having to bring something to express my thanks, but well worth it. Done with comcast when my contract is up. I have called to ask for help but get the usual "un-plug this, Check that" don't you think I do all this before I call? I've been a loyal customer for almost 10 years and this is the treatment I get.
Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago


@sotokai wrote:
I have been having the same issues since comcast forced this X1 box on us. If it were at all possible I would love to get the older more reliable box back. Get tired on constantly having to reset these boxes and the lag is annoying as well. When the tech installed my box he made it seem like this great device, I'm not impressed at all. I spend more time watching tv next door on my friend's Direct TV if I want to watch something without it being interrupted. It cost mt having to bring something to express my thanks, but well worth it. Done with comcast when my contract is up. I have called to ask for help but get the usual "un-plug this, Check that" don't you think I do all this before I call? I've been a loyal customer for almost 10 years and this is the treatment I get.

you detailed the problem in your post. Your signal is not 'up to snuff' and a tech roll will fix that. Teh old equipment didn't need the top quality digital levels that X1 needs.

Rustyben

Expert

 • 

24.5K Messages

7 years ago

1.57.07 10/11/2015  fw 2.1p6s1

 

OK! that's a new one. 9:55pm finished watching an asset and ready to fast forward review 'hannity' (9pm) not in recordings>saved not in >for you.  quickly checked saved>>scheduled and there it is; highlighted and pressed ok and look at that! a "Watch" option. selected and it worked. 

 

The UI is getting stranger and stranger.

 

forum icon

New to the Community?

Start Here