U

Visitor

 • 

1 Message

Wed, Mar 31, 2021 3:30 PM

Cablecard Issues

Hello-

I am having issues getting my Cablecard properly activated (validated).  I have been on several calls with the CSR's that continue to tell me that the "cablecard is bad" and that I need to go to the Xfinity store to get a new one (now on my 3rd CC). This device/setup was working perfectly at my old address.  All other boxes and internet are working flawlessly.  My setup details are below.  Any help here is appreciated.

Device:  Silicondust HDHomeRun Prime

Cablecard Serial:  PKNZXGBMK

Cablecard ID: 0-011-951-366-506

Host ID: 0-643-207-420-776

Card Manufacturer Technicolor/Cisco
Card Authentication success
Card Validation none
3DES encryption supported
OOB Frequency 73.500 MHz
OOB Lock 1.544 Mbps
Signal Strength 100% (10.1 dBmV)
Signal Quality 100% (35.0 dB)
Channel List cablecard-oob

Responses

Bill57

Contributor

 • 

74 Messages

6 m ago

Been using a CC since Jan 2015 ......very few problems UNTIL recently. Been on phone calls for hours talking to TIVO and Comcast.....

One thing is obvious THE CHANNEL LINEUP is NOT being updated.....

Example .....CLTV is still in the TIVO GUIDE / Lineup. while not in cable card test. CLTV shut down How many years ago???????.

Channels are falling off  the  4 digit line up REELZ for example 1429 listed in guide but errors D261 But works fine @ 507 I am so ************ tired of dealing [Edited: "inflammatory"]

Tivo's Equipment Is NOT compatible  with IP streaming DO NOT WASTE your money. While I listed two channels it's effecting over 30 at last count. From what I was told Comcast is using the 4 digit up line to convert to IP dreaming, Smithsonian channel was the first  one I noticed about 2 years ago.

(edited)

Official Employee

 • 

445 Messages

6 m ago

Hello and thank you for taking the time to reach out to us here on our Xfinity Forums! I would be more than happy to take a look at your account and see how we can assist you with getting your cable card activated and working. Please send us a private message with your name and service address to Xfinity Support by clicking the chat icon at the top right of the page.

Visitor

 • 

1 Message

3 m ago

Hi, 

I have the same issue and it started just last week.  The CableCard worked great for 3+ years.

Card Manufacturer Technicolor/Cisco
Card Authentication success
Card Validation none
3DES encryption supported
OOB Frequency 105.000 MHz
OOB Lock 1.544 Mbps
Signal Strength 97% (-2.1 dBmV)
Signal Quality 100% (36.6 dB)
Channel List cablecard-oob

Model: HDHR3-CC
Device ID: 131E63CB
Firmware: 20210422

Technicolor CableCARD(tm)
Diagnostics
H/W Model: 0803, Ver: 0010
MAC Address: [Edited: "Personal Information"]
SL. No: PKGXMSWCT, Mode: MMODE

CableCARD ID:0-011-726-737-031
.
Host ID:0-643-207-587-319

Host MAC:[Edited: "Personal Information"]

(edited)

Official Employee

 • 

124 Messages

Hello, @user_c0eb21 So sorry to hear you are having similar issues with your cable card equipment. Thank you so much for the details you provided us with and allowing us to look into this further with you. I understand that it has worked great for the past three years and just recently started causing issues. Have you made any changes to your account such as a package change, a transfer of service, ETC? 

I am an Official Xfinity Employee.
Official Employees are from multiple teams within Xfinity: CARE, Product, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Answer.tick

New to the Community?

Start Here