Community Forum

Houston high packetloss and low speeds (yet again)

Highlighted
Contributor

Houston high packetloss and low speeds (yet again)

After typing this up and documenting the issues the past 3 times, I'm just going to link to a previous writeup from earlier this year. Long story short, this happens about every 6 months, lasts a number of days/weeks and I'm never able to find out what the underlying issue was, just that a comcast network engineer discovered something in the neighborhood. Please see post below for what is happening (for third time this year):

 

https://forums.xfinity.com/t5/Your-Home-Network/Extremely-slow-speeds-and-packetloss-Houston/td-p/32...

 

Everytime this happens, calling into tech support is worthless and having a tech come out to the house is worthless - it just has to be escalated.

Highlighted
Official Employee

Re: Houston high packetloss and low speeds (yet again)

Hello @Tasc22, thanks for reaching back out to us about the packet loss and slow speeds you're experiencing. It's upsetting to know this issue has returned and been an ongoing issue for you this year. I hate to hear about the difficulties you experience when calling us, but we do want to determine the underlying cause so that we can correct these specific problems. I see you have already sent me a private message and I will respond promptly. 

 

I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Contributor

Re: Houston high packetloss and low speeds (yet again)

Closing in on 2 weeks with this issue, and still not seeing any fixes. Here is a pingplot and speed test taken today.

SpeedTest1129.png
PingPlot1129.png
Highlighted
Contributor

Re: Houston high packetloss and low speeds (yet again)

I've gotten online responses from 4 different Comcast employees, but nothing has been fixed. At least they have determined that sending a tech to my house would not fix the issue. Just documenting here for future reference (or if anyone else has same issue):

 

From a comcast agent:

"I evaluated your signals again today and I still see you have a dire issue with the Upstream SNR coming down your line. I then performed a diagnostic check on your local plant/node and I see our Network Maintenance techs have open pending network tickets for repairing this issue. Our local area techs are working on isolating the root cause of the signal degradation on your area lines. "