Community Forum

Apex Legends - Packet Loss Issues

Highlighted
New Poster

Apex Legends - Packet Loss Issues

Trying to stamp this down, as the game is reporting moderate packet loss % I can't explain.

 

Ran a traceroute. I'm really close to their servers so not sure what's going on.

 

Tracing route to easo.ea.com [159.153.64.173]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 2 ms 2 ms 10.0.0.1
2 12 ms 12 ms 9 ms 96.120.60.13
3 11 ms 11 ms 8 ms ae-225-rur01.beaverton.or.bverton.comcast.net [68.85.148.161]
4 8 ms 8 ms 10 ms ae-2-rur02.beaverton.or.bverton.comcast.net [68.85.243.154]
5 15 ms 12 ms 10 ms ae-51-ar01.troutdale.or.bverton.comcast.net [68.87.216.105]
6 10 ms 10 ms 10 ms ae-2.bar2.portland1.level3.net [4.68.62.201]
7  * * * Request timed out.
8 86 ms 90 ms 84 ms 4.79.23.202
9 89 ms 87 ms 87 ms 159.153.92.10
10 86 ms 85 ms 84 ms 159.153.92.78
11 85 ms 86 ms 83 ms easo.ea.com [159.153.64.173]

Trace complete.

 

Tracing route to easo.ea.com [159.153.64.173]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 1 ms 2 ms 10.0.0.1
2 10 ms 10 ms 9 ms 96.120.60.13
3 11 ms 11 ms 10 ms ae-225-rur01.beaverton.or.bverton.comcast.net [68.85.148.161]
4 9 ms 10 ms 10 ms ae-2-rur02.beaverton.or.bverton.comcast.net [68.85.243.154]
5 12 ms 10 ms 11 ms ae-51-ar01.troutdale.or.bverton.comcast.net [68.87.216.105]
6 11 ms 11 ms 15 ms ae-2.bar2.portland1.level3.net [4.68.62.201]
7  * * * Request timed out.
8 84 ms 86 ms 85 ms 4.79.23.202
9 85 ms 86 ms 85 ms 159.153.92.10
10 123 ms 87 ms 86 ms 159.153.92.78
11 86 ms 84 ms 83 ms easo.ea.com [159.153.64.173]

Trace complete.

 

Can someone with more knowledge tell me if this is something I can fix myself or is there something that can be done? I'm currently in Portland, downtown metro area.

I am hard wired with ethernet cable. Showing 1.0gbps. Only 1 device, desktop, connected to the modem.  Model DPC3941T (XB3)

Highlighted
Gold Problem Solver

Re: Apex Legends - Packet Loss Issues


@Krystalmyth wrote: ... Ran a traceroute. I'm really close to their servers ...

IP geolocation sites say the server at 159.153.64.173 is located in Virginia, so that's cross-country for you.

 

Are you connecting via Wifi or Ethernet?

If you post Information Requested for Connection-Related Posts, especially downstream power levels and SNR, upstream power levels, and error log, we may be able to tell if the problem is your connection to Comcast or something farther away.