Community Forum

Xi6 loses the 30 sec. skip

Highlighted
Regular Contributor

Xi6 loses the 30 sec. skip

Past couple of months my Xi6 loses the 30 sec. skip code & reverts to the default 5 min. skip after lanching an app & playing content.To get it back you either have to restart or put to sleep,which will retore the 30 sec. code.Have tried system refresh & had my system checked & everthing is ok.This doesnt affect the XG1V4, only the IP box.No signal issues or wifi issues.Seems this started after IP tv was launched in my market.Plus you cant skip over ads via some on demand content anymore but can still do it with the XG1V4.

Highlighted
Regular Contributor

Re: Xi6 loses the 30 sec. skip

Fixed myself, Disabled band steering on my xb6 & not only cured the problem but made the box snappier.

Highlighted
New Poster

Re: Xi6 loses the 30 sec. skip

Hi...can you explian your fix and how to do it. I'm having the same issue where the 30 second skip only works on live tv. Thanks.

Highlighted
Regular Contributor

Re: Xi6 loses the 30 sec. skip

You have to log in to your xfinity account & select wifi settings & opt in 2 ssid settings by changing the 5g name & add something to it & the same for the 2.4 g, for example xi6-5g, xi6-2.4g & you can use the same password for both.If you do that you will have to reconnect your wireless devices except for the xi6.This is not a perminent fix but i have not had any problems since.I have read that band steering isnt quite 100% acrurate yet.Band steering is when both bands share the same ssid.I have called comcast back in march about this issue & nothing yet, it seems thats when i started having that issue but before march no problems.

Highlighted
New Poster

Re: Xi6 loses the 30 sec. skip

Thanks for the reply. I searched band steering after I sent my reply and saw how it’s done. I already have different names for the two bands but the same password so I assume this won’t work for me unless I missed something else. We use the skip all the time for recorded or restarts / on demand. I just setup the new Xi6 box a couple of days ago. The 30 skip works when watching live tv...just a bit frustrating...thanks again.
Highlighted
New Poster

Re: Xi6 loses the 30 sec. skip

Update... I went into Device Settings on the Xi6 box and did a “Sync DVR” to sync recordings and Irealized I never restarted the Xi6 after setting the 30 second skip. I restarted the box and the skip is now working. 🤓
Highlighted
Regular Contributor

Re: Xi6 loses the 30 sec. skip

yes, rebooting the xi6 will restore the 30 sec skip code but looses it after opening any app & playing content for 25 min. or longer, then you have to reboot the tv box again. Since i split the 2 bands i had that problem again plus you don't want to turn on the cec hdmi control in the pwr settings because when you exit an app youl get a blank screen until you push last & select a last watched content.Hope they fix all these bugs.

Highlighted
Regular Contributor

Re: Xi6 loses the 30 sec. skip

meant to say haven't had that problem after splitting the bands.