Community Forum

Some remote control functions not working

Highlighted
Regular Visitor

Some remote control functions not working

Why might the "last" and "guide" buttons on the remote not work, while "volume" is working?

Highlighted
Diamond Problem Solver

Re: Some remote control functions not working

Volume is a tv control, the others are a cable box control, 2 different things. Try resetting the cable box

I am a Retired Official Comcast Employee
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a post as the Best Answer!
Highlighted
Regular Visitor

Re: Some remote control functions not working

Thanks for your response.  Before my post, I disconnected and reconnected the cable box, and refreshed the system on the xfinity website.  Is there anything else I should try?

Highlighted
Expert

Re: Some remote control functions not working


@Arnie55 wrote:

Thanks for your response.  Before my post, I disconnected and reconnected the cable box, and refreshed the system on the xfinity website.  Is there anything else I should try?


when you press guide what color(s) flash on the remote's LED?



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Regular Visitor

Re: Some remote control functions not working

Xfinity advised by phone that the remote control had to be "paired" with the system.  In doing so, the light on the remote turned from red to green. The "guide" menu and other functions work now.  I neglected to ask why, or how, the remote control became un-paired from the system.