JaredM21's profile

New Poster

 • 

5 Messages

Thu, Aug 20, 2020 6:00 PM

Packet Loss Help

Can someone please help me with similar issues on this post?

 

https://forums.xfinity.com/t5/Your-Home-Network/High-Packet-Loss-High-Ping-Issues/td-p/3314299

 

When gaming I frequently lag. 

 

I've been troubleshooting multiple steps and it seems like there's an underlying issue.

 

@ComcastTambrey 

Responses

New Poster

 • 

5 Messages

9 m ago

New Poster

 • 

5 Messages

9 m ago

This is bypassing the splitter and router. Directly from the wall to my modem and into a laptop.

 

I have a direct line from the junction box on my apartment complex directly to the wall where I get the coax connecton. The new single line was installed a few years ago.  I have newer Netgear modem I bought two years ago. 

When I game lately I've been lagging. It doesn't happen all the time but often enough to be an issue.

 

My friend is a network admin and suggested I post here for help.

 

Any help is much appreciated.

@ComcastJonathan 

New Poster

 • 

5 Messages

9 m ago

ComcastJonathan

Official Employee

 • 

839 Messages

9 m ago

Hi @JaredM21 , seems like everything's within the proper thresholds in your screenshots. Checked your historical plots on the back end and the values line up. 

 

With your gig service, it makes sense to not have to deal with any lag, gotta maintain that KDR. It's very unlikely your modem as the CM1000 has been great (it wouldn't hurt to do a hard reset on it). Assuming you've also hardlined and updated your mobo/NIC drivers, or if you're on wireless, your wireless NIC.

 

Assuming you've read this and covered everything else there

https://www.reddit.com/r/Comcast_Xfinity/wiki/knowledgebase/troubleshooting/internet-checklist

 

I did see a note from a tech about line flux and do see some differences and did notice some questionable node values, so I'm reaching out for us to see what's up.

I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick

New Poster

 • 

5 Messages

9 m ago

Thanks for the reply.

I plugged directly from my modem into my laptop and my speeds were only 150/30. I don’t think I’m getting gig speeds.

Also. The lag is intermittent. Some days it’s perfect and other days it’s unplayable.

New to the Community?

Start Here