mjross2037's profile

Regular Visitor

 • 

7 Messages

Fri, Jun 4, 2021 11:33 AM

New XB7 is significantly slower than XB6 being replaced

I received the XB7 today in the mail. Before disconnecting my XB6, I ran some speed tests.  The speeds were between 183 mbps and 391 mbps.  I pay for Gigabit service, by the way, so I was hoping for an improvement.

I connected the XB7 and ran numerous speed tests.  It never clocked faster than 110 mbps.

I reinstalled the XB6 and again achieved speeds of 177 mbps to 384 mbps.

Is there any reason I shouldn't just take the XB7 back to the Xfinity store?

Responses

Visitor

 • 

1 Message

9 d ago

I replaced my XB6 gateway with the XB7 because I had the 1200 MB/s plan and it wasn't getting close to it. I then had a new XB7 shipped to me and I set it up. Since then, I've had technicians out, nothing but problems, and similar 100 MB/s speeds and lower as you mentioned. I no longer have the XB6, and I wish I did. However, it isn't even capable of reaching the 1200 MB/s speed(why I upgraded)

Still dealing with these issues today; endless support chats but a "senior technician" is coming out apparently. My advice would be to ask for the ticket to be escalated to the advance team. Good luck!

jlavaseur

Valued Contributor

 • 

432 Messages

9 d ago

Is this a wired or Ethernet connection? Just curious, I get 1400 with my xb7 wired

Regular Visitor

 • 

7 Messages

@jlavaseur 

We're 100% wireless.  The XB6 speeds have been fine for our purposes, but I'm not going risk going slower for the newer technology as I work from home.

Visitor

 • 

18 Messages

5 d ago

Comcast gave me the XB7 when I went to them with my old XB3. They claimed it was the latest and greatest modem. Has been nothing but problems. Initially was fine but after a week, it would disconnect. Had to move the modem to a different outlet in the house. Was fine for a few more weeks then I lost my wifi network on my list of networks on my laptop. Now I am again using a ethernet cable but the internet speed is horribly slow. comcast only says with problem with my laptop or modem issue. 

Official Employee

 • 

111 Messages

Good morning, @cevans6318, and thank you for reaching out through our Community Forums regarding your Xb7 Advanced Gateway concerns! I'm sorry to see that it hasn't been working for you as anticipated.

 

You mentioned that you tried a different outlet in the house; can you tell me if you've done any other troubleshooting, such as using the Xfinity App to troubleshoot, rebooting the modem, forgetting the network on your laptop and reconnecting, etc?

I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Solution.tick

New to the Community?

Start Here