U

Visitor

 • 

3 Messages

Friday, May 26th, 2023 6:02 PM

Closed

Consistent speed reduction after 24 hours

My speed drops from ~480Mbps to ~90Mbps after roughly 24 hours consistently. Rebooting solves the problem (temporarily).  Current status and log attached. Thank you for any insight.

05/26/2023 00:51

74010100

6

"CM-STATUS message sent. Event Type Code: 4; Chan ID: 17 19 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/26/2023 00:51

84020300

5

"MDD message timeout;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/25/2023 15:52

74010100

6

"CM-STATUS message sent. Event Type Code: 4; Chan ID: 17 19 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/25/2023 15:52

84020300

5

"MDD message timeout;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/25/2023 12:49

82000500

3

"Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/24/2023 18:16

74010100

6

"CM-STATUS message sent. Event Type Code: 4; Chan ID: 17 19 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/24/2023 18:16

84020300

5

"MDD message timeout;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/24/2023 16:51

74010100

6

"CM-STATUS message sent. Event Type Code: 24; Chan ID: 48; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: 3.;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/24/2023 16:51

74010100

6

"CM-STATUS message sent. Event Type Code: 16; Chan ID: 48; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: 3.;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/24/2023 15:52

74010100

6

"CM-STATUS message sent. Event Type Code: 4; Chan ID: 17 19 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48; DSID: N/A; MAC Addr: N/A; OFDM/OFDMA Profile ID: N/A.;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

05/24/2023 15:52

84020300

5

"MDD message timeout;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;"

 

Official Employee

 • 

1.5K Messages

1 year ago

HI there @user_4b1e13!  Thanks so much for taking the time to reach out to Xfinity Support here on our Community Forum.  We are so glad to hear from you and want to help in any way that we can today.  No worries!  You have reached out to the right team, and we are going to do everything that we can to make sure things are taken care of for you.  Please fee free to shoot us a private message with your full name and service address so that we can gt to work on this for you right away.  

 

To send a "direct message" / "private message" message to Xfinity Support:

 • Click "Sign In" if necessary

 • Click the "Direct Message" icon or https://forums.xfinity.com/direct-messaging 

 • Click the "New message" (pencil and paper) icon

 • The "To:" line prompts you to "Type the name of a person". Instead, type "Xfinity Support" there

 •  - As you are typing a drop-down list appears. Select "Xfinity Support" from that list

 •  - An "Xfinity Support" graphic replaces the "To:" line

 • Type your message in the text area near the bottom of the window

 • Press Enter to send it

Expert

 • 

103.6K Messages

1 year ago

@user_4b1e13 @XfinityArmand 

Please circle back here and post any possible solutions for the issue here in these open forums so that all readers here may benefit from the exchange / info. This is in keeping with the spirit for which these public help forums were originally intended. Thank you.

Visitor

 • 

3 Messages

11 months ago

Since my last post, I upgraded to 900Mbps service and am having the same problem, though rebooting the modem no longer resolves the issue. I'm not sure why my downstream power has dropped in the lower channels. No hardware changes either.

(edited)

forum icon

New to the Community?

Start Here