CCGwen's profile

Contributor

 • 

235 Messages

Mon, Oct 6, 2014 2:00 PM

X1 Technical Issues

Welcome to the new "X1 Technical Issues" thread. We ask that you post all of your X1 related technical issues (Audio, Set Top Box, etc.) here. 

 

Below, you will find links to X1 Help articles that may assist you in resolving your technical issue:

 

Xfinity TV: Basic Troubleshooting

Find and Troubleshoot Error Codes

 

Thank you in advance for posting!

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

Responses

Rustyben

Expert

 • 

24.1K Messages

3 y ago


@adammusic22 wrote:
Deleted recordings hang around for awhile.

Was happening since X1 inception.

Fixed there for a couple months finally.

You should know this. Its posted constantly.

that was fixed in 1.68.06 dated 9/30 of last year. what versions are you running? did you do a "sync DVR' in device settings and they disappeared?

tctc

Most Valued Poster

 • 

520 Messages

3 y ago


@adammusic22 wrote:
No way has it been fixed for a year.

It stopped happening for me maybe around March?  But yeah, nowhere near a year ago...

AAXXAA

Contributor

 • 

741 Messages

3 y ago

Thats about right
TerriB

Contributor

 • 

3K Messages

3 y ago


@adammusic22 wrote:
No way has it been fixed for a year.

I agree.....it has only been fixed for a few months. I dared not say how great it was to have recordings deleted WHEN I deleted them for fear of jinxing it. I have not noticed this happening again YET.  It was one of our biggest issues but not on the technical thread. It was on the Upcoming Updates thread.

TerriB

Contributor

 • 

3K Messages

3 y ago


@BeowolfJones wrote:

The Delete problem does seem to be fixed. SO FAR. I sticking with my older box until it craters after hearing about problems with  new boxes. The X1 system has been rather slow at times including some resets that the system has done on it's own lately.  Just more same mo same mo.


I have noticed that the system is slow at times too. Very unresponsive and then freezes but my deletes are working! I have had to  restart the system the old fashioned way by unplugging as I could not get to 'A' to restart and then it behaved properly. 

BeowolfJones

Regular Contributor

 • 

596 Messages

3 y ago

The Delete problem does seem to be fixed. SO FAR. I sticking with my older box until it craters after hearing about problems with  new boxes. The X1 system has been rather slow at times including some resets that the system has done on it's own lately.  Just more same mo same mo.

New Poster

 • 

1 Message

3 y ago

What is going on with your system. Very poor for the past 3 days and here I sit with another reboot request the second today? 

BeowolfJones

Regular Contributor

 • 

596 Messages

3 y ago

Hi TeriB !   Yep, X1 is much better than is used to be but still not perfect. I had to turn off autoextend because it was setting all my pre-season football games to record for 4 1/2 hours even though the guide showed the programs as three hours long. Weird ! 

ThomT

Contributor

 • 

186 Messages

3 y ago


@BeowolfJones wrote:

Hi TeriB !   Yep, X1 is much better than is used to be but still not perfect. I had to turn off autoextend because it was setting all my pre-season football games to record for 4 1/2 hours even though the guide showed the programs as three hours long. Weird ! 


Autoextend was made a standard part of the system several month ago. Has it been brought back as a user option?

lightstorm22

Regular Contributor

 • 

188 Messages

3 y ago

It became on by default, but it remained an option (settings, preferences, general, auto pad recordings). That is, if we're talking about the same thing and not the live sports feature.

Edit: I should have read closer and see you replied to a post about sports, but I still think it was auto pad that was made standard a few months ago and the sports one is on a case by case basis?
CCAndrew

Gold Problem Solver

 • 

25.9K Messages

3 y ago

Swap it out, it’s a software fail, it’s toast.
PPNSteve

Contributor

 • 

28 Messages

3 y ago

I recently got a new X1 DVR box.. recently I got this message on the screen, I will describe it so maybe someone will understand what I am talking about:

There is a grey header box with the words "Pace ABL V1.17"

Below the screen is blue with the words

Preparing your box for new software...Please wait.  Your box may automatically reset after this process

DOCSIS status: phy syhcnronization...ok

DOCSIS status: topology resolution in progress...done

DOCSIS status: us parameteres acquisition...ok

DOCSIS status: ranging in progress...done

DOCSIS status: time of day establishment...ok

DOCSIS status: config file download...done

DOCSIS status: registration in progress

DOCSIS status: operational...ok

 

now this screen stays up for hours upon hours with nothing happening.. of course nothing works while its doing this..

PPNSteve

Contributor

 • 

28 Messages

3 y ago


@RobertWy wrote:

@PPNSteve wrote:

I recently got a new X1 DVR box.. recently I got this message on the screen, I will describe it so maybe someone will understand what I am talking about:

There is a grey header box with the words "Pace ABL V1.17"

Below the screen is blue with the words

Preparing your box for new software...Please wait.  Your box may automatically reset after this process

DOCSIS status: phy syhcnronization...ok

DOCSIS status: topology resolution in progress...done

DOCSIS status: us parameteres acquisition...ok

DOCSIS status: ranging in progress...done

DOCSIS status: time of day establishment...ok

DOCSIS status: config file download...done

DOCSIS status: registration in progress

DOCSIS status: operational...ok

 

now this screen stays up for hours upon hours with nothing happening.. of course nothing works while its doing this..


Did you try pulling the power and plugging it back in?



Yup, and forced resets, etc..  nothing works except waiting til it decides to actually download something (that itself takes 2-3 hours) and then it might not even work, rinse, repeat.

PPNSteve

Contributor

 • 

28 Messages

3 y ago


@CCAndrew wrote:
Swap it out, it’s a software fail, it’s toast.


tech will be out today, will update on status as it happens

New Poster

 • 

4 Messages

3 y ago

Make sure limit number of splitter and keep same line of x1 box and small box with just one splitter between them

New to the Community?

Start Here