CCGwen's profile

Contributor

 • 

235 Messages

Mon, Oct 6, 2014 2:00 PM

X1 Technical Issues

Welcome to the new "X1 Technical Issues" thread. We ask that you post all of your X1 related technical issues (Audio, Set Top Box, etc.) here. 

 

Below, you will find links to X1 Help articles that may assist you in resolving your technical issue:

 

Xfinity TV: Basic Troubleshooting

Find and Troubleshoot Error Codes

 

Thank you in advance for posting!

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

Responses

Frequent Visitor

 • 

13 Messages

7 y ago


@RobertWy wrote:

Most of the "bugs" are actually connection issues caused by poor/shoddy installations


@dtknipe wrote:

I was considering migrating to X1, but after reading the techinical issues posted on this forum, have decided to wait until Comcast get the bugs out.






When you say shoddy installations, what do you mean by that?  These seem pretty simple to hook up.  It's just a matter of plugging them in to the cable feed, power, then an activation code. 

Contributor

 • 

49 Messages

7 y ago

Well called in, they say my card is shot.  It was worth a shot.

 

CCAndrew

Gold Problem Solver

 • 

25.9K Messages

7 y ago

Didn't see any numbers for moca diagnostics, just moca network status enabled and moca link status link up. Thinking we need to have a tech come out like you said. Thanks for the quick response

____________________

Sorry, I forgot to add when you get to the moca section use the right arrow to go to Pg. 2 to see the numbers. Numbers should be over 200 and because you have 3 devices, you should see 3 rows and columns with numbers

Frequent Visitor

 • 

5 Messages

7 y ago


@CCAndrew wrote:
Didn't see any numbers for moca diagnostics, just moca network status enabled and moca link status link up. Thinking we need to have a tech come out like you said. Thanks for the quick response

____________________

Sorry, I forgot to add when you get to the moca section use the right arrow to go to Pg. 2 to see the numbers. Numbers should be over 200 and because you have 3 devices, you should see 3 rows and columns with numbers

Here are the numbers:

0,1 = 237

1,0 = 251

1,2 = 249

2,0 = 275

2,1 = 239

 

New Poster

 • 

2 Messages

7 y ago

I have three televisions, all old style box sets, no HD, 1 is 32" and the other 2 are 18" or so. My main X1 box is on the larger television and the smaller sets have the smaller "slave" boxes on them. For both of my smaller sets, I turned on the television the other day and the picture only filled about 1/3 of the screen in the upper left corner of the screen while all menus and the guide would fill the screen. On one, I restarted the box, no change. I unplugged and recycled, no change. I went into the display settings and chose selected the same resolution that it was on which is the lowest resolution in the selection list. This made the picture full screen, but it made the menus so that they are too large and run off the screen. When I hit the xfinity button, I can barely see the top of the word "xfinity" at the bottom of my screen. When I type in a channel, I can't even see that at all because it's on the right and offscreen. The guide looks blownup (enlarged) and I can only see the top four channels of the list. So one of my small sets, I re-selected the low resolution display and said yes to keep it and the set now acts as described above. The second smaller set still has the small picture in the uppper left screen and if I go to re-select the resolution, it would change into what I have described above, but on that one I have said "no" and did not keep the settings so it goes back to the small picture. On my main set, the larger set, everything seems to be fine except on Friday and Saturday I noticed that when I would start to watch a DVR'ed program, when the "DVR" image would appear, it was too large to fit the screen and I only saw the top left of the "D" and maybe part of the "R." Last night (Sunday night), that seems to have been fixed and I now see the "DVR" screen like I'm supposed to. This must be something that Comcast reprogrammed because both of the smaller "slave" boxes act the same and the one has been reset several times with no fix.

gotpizza

Problem Solver

 • 

2.8K Messages

7 y ago

http://forums.comcast.com/t5/X1/Resolution-problem-with-SDTV-Pictures-included/m-p/2357901#M36925.

millcpa......Here is just on thing to look at, there are more threads if you look around..

CCAndrew

Gold Problem Solver

 • 

25.9K Messages

7 y ago

Here are the numbers:
0,1 = 237
1,0 = 251
1,2 = 249
2,0 = 275
2,1 = 239

________________

Those numbers are fine, I'm thinking it's the upstream signals that is keeping the boxes from fully communicating, I think getting a tech out will be the best option for you.
gate1975mlm

Regular Contributor

 • 

387 Messages

7 y ago

There is a bug I have known about for a very long time that is still not fixed!

 

When you use the forward ahead a day feature and then enter a new channel by pressing the numbers on the remote the guide display changes to the current day instead of staying on the future date you were on in the guide.

 

Please fix this already.

 

 

Rustyben

Expert

 • 

24.1K Messages

7 y ago


@gate1975mlm wrote:

There is a bug I have known about for a very long time that is still not fixed!

 

When you use the forward ahead a day feature and then enter a new channel by pressing the numbers on the remote the guide display changes to the current day instead of staying on the future date you were on in the guide.

 

Please fix this already.

 

 


I'm pretty sure that is designed in as a new channel input may need other days (beginning at beginning) to review. I would note that the smart phone app xFinity TV Remote has the feature you want and has direct access to date(day) and channel.

Frequent Visitor

 • 

9 Messages

7 y ago

Update on our issue:  The tech staff spent over an hour late night last night trying to reset the box, re-initialized it, checked rate codes, sent refresh signals, did all sorts of behind the scenes hocus pocus to no avail.  The supervisor was out this afternoon, spent over an hour, replaced eveything in the junction box, cables, etc., checked signals, did some more hocus pocus, Nada. 

He said that the boxes that were installed were not new ones.... they were refurbished.  He does not know why neither of them work properly (both TV's are out) and so he is returning tomorrow with 2 brand new boxes from the warehouse.  Says there will be no charge for any of this nor for the new boxes.  He was able to get our new DVD player hooked up so that we could run it and at least play a movie....  we just moved here 11 days ago so we are just getting settled. 

 

Hopefully tomorrow this will be resolved.

xGMANx

Regular Contributor

 • 

249 Messages

7 y ago

A server is reporting and unrecoverable error on my XFINITY TV App. I'm unable to pay my recordings from the cloud on my tablet. How can we rectify this?
gotpizza

Problem Solver

 • 

2.8K Messages

7 y ago


@xGMANx wrote:
A server is reporting and unrecoverable error on my XFINITY TV App. I'm unable to pay my recordings from the cloud on my tablet. How can we rectify this?

I would ask this question over in the one of the cloud threads or send a P.M. to Comcastchad!

gotpizza

Problem Solver

 • 

2.8K Messages

7 y ago


@CathyandSteve wrote:

Update on our issue:  The tech staff spent over an hour late night last night trying to reset the box, re-initialized it, checked rate codes, sent refresh signals, did all sorts of behind the scenes hocus pocus to no avail.  The supervisor was out this afternoon, spent over an hour, replaced eveything in the junction box, cables, etc., checked signals, did some more hocus pocus, Nada. 

He said that the boxes that were installed were not new ones.... they were refurbished.  He does not know why neither of them work properly (both TV's are out) and so he is returning tomorrow with 2 brand new boxes from the warehouse.  Says there will be no charge for any of this nor for the new boxes.  He was able to get our new DVD player hooked up so that we could run it and at least play a movie....  we just moved here 11 days ago so we are just getting settled. 

 

Hopefully tomorrow this will be resolved.


Sounds to me like you need a full warehouse reset on the account. Dispatch can expedite this for the tech.

New Poster

 • 

2 Messages

7 y ago

Sorry for delay.  I hadnt seen the responses.  The box in the Living room has always functioned properly.  The second one isn't hooked up currently because when I do it says I do not have a subscription and to call Support.  I will rehook it up and see if it tries to update over night.

New Poster

 • 

1 Message

7 y ago

We have the main X1 Box in our living room(on and HDTV) and the "slave box" in our bed room on a 4:3 SDTV.

Our service was set up a few months ago, and everything worked fine until 10 days ago when both boxes froze, and we received a "Service is temporarily unavailable" message.  The following morning, the Living Room TV worked perfectly, but the video - and menus - on the 4:3 bedroom TV look "Zoomed In".  The STB in the bedroom is still set to 4:3 with no Zoom.  However, the picture that is displayed on the screen is a zoomed in version of the UPPER LEFT quadrant of any given show, and also the menus.  This is consistent when viewing SD or HD channels, and all menus.  HOWEVER this problem DOES NOT occur when we watch any On Demand content, or things saved on our DVR.  We called comcast technical support, and after they rebooted / resignaled / whatever our box 4 or 5 times, it still doesn't work.  Can someone in the know PLEASE respond to this?

New to the Community?

Start Here