Sscaltri's profile

Regular Visitor

 • 

8 Messages

Wed, Apr 13, 2022 11:43 PM

Closed

RDK-03004

I am getting this error on my X1 box.  I have checked my cables numerous times.  There are no children or pets in this home so there is nothing that can come undone accidentally.  I've been able to eventually resolve these errors in an hour or so after numerous restarts of the box.  I've read that this can be caused by a weak signal.  

What is the resolution for this error?  Why is it so hard to find it in writing?

Regular Visitor

 • 

8 Messages

8 months ago

Another day. Same issue. This is a drag. Once it’s fixed it lasts till the next afternoon and starts all over again. I feel like some update being pushed to the box is faulty. I refuse to have a tech person look at something that’s not my fault. I think the better business bureau is my next option 

Official Employee

 • 

467 Messages

8 months ago

Hi, @Sscaltri Thank you for participating in our Xfinity Community Forum. I apologize that you are having troubles with your cable equipment and receiving the errors. I would gladly take a look further to see what is causing the issues. This error typically means that the cable box is have difficulties communicating and caused primarily by signal issues. Please send us a DM with your full name and address to get this resolved.  

 

 

To send a Direct Message:

Ensure you are logged in

Click the "Direct Messaging" icon or https://comca.st/36BYwbw

Click the "New message" (pencil and paper) icon

The "To:" line prompts you to "Type the name of a person". Instead, type "Xfinity Support" there.

 - As you are typing a drop-down list appears. Select "Xfinity Support" from that list.

 - An "Xfinity Support" graphic replaces the "To:" line.

 Type your message in the text area near the bottom of the window

   Press Enter to send it

(Credit to @BruceW)

Regular Visitor

 • 

8 Messages

@XfinityAlisha​ after having received this 3 days in a row, I have not gotten this error in over a week. If someone could only give specifics as to why. I suspect there’s a glitch with the internet service  communicating via coax to the x1 box. But if xfinity acknowledged that then we would all want refunds for our time without service. Instead make us believe that the problem is on the customer’s end so that we don’t question the issue. There’s no other explanation for having this issue with a box and coax that hasn’t moved in over 2 years and then miraculously worked after doing absolutely nothing. 

XfinityAmir

Official Employee

 • 

7.1K Messages

I totally understand your point and believe me we would be happy to issue a credit for your time spent without service if indeed there were signal issues in the area, I can take a look at the specific days in question and issue a credit if warranted. How does that sound? 

 

I know getting this error can drive you crazy because rebooting and troubleshooting normally does not fix the issue, which I learned from experience. This code is certainly a signal error but that doesn't mean that the entire neighborhood is impacted. If you'd like we can look into that for you as well. 

I am an Official Xfinity Employee.
Official Employees are from multiple teams within Xfinity: CARE, Product, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Answer.tick

Regular Visitor

 • 

8 Messages

For a while, this problem disappeared after it first happened. However, it came back this week. After several calls to customer service, which were worthless, I had a technician come to my house. When I explained the problem he said it had one of 2 root causes. It was either due to an issue at the pole or in the house.  Through his app, he was able to see that the signal strength to my X1 box wasn’t strong enough, even though I was not having internet connection issues.  Outside of my house, the cable line was split into 8 lines which fed different 8 different connections in various rooms.  Currently, I only need two of those connections — one for the X1 box and one for the modem.  None of the other connections are in use because I stream on the other TVs.  He disconnected the service to the other 6 feeds so that only the two in use are live.  According to the app, my signal strength went from red to green.  He claims that was causing the poor signal strength.  It’s been 2 hours since he left, but so far, so good.  Prior to this, the service would go in and out and could actually resolve itself without even restarting the box.  

Whoever reads this post, should see if this situation applies to them.  Don’t waste your time with customer service and unplug and reconnect all your cables.  This is a waste of time.

Official Employee

 • 

501 Messages

@Sscaltri I appreciate the update on what happened during the visit. My last house was actually wired like this where we had multiple splitters from the previous owners. After removing specific cables we noticed a change with our modem and DVR. Have you noticed anything since then?

I am an Official Xfinity Employee.
Official Employees are from multiple teams within Xfinity: CARE, Product, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Answer.tick
forum icon

New to the Community?

Start Here