Community Forum

port forwarding without xfi

Highlighted
New Poster

port forwarding without xfi

Can I forward a port without xFi?  Can't get 10.0.0.1 to load.

Highlighted
Frequent Visitor

Re: port forwarding without xfi

You're using the Technicolor cable modem/router?

Port forwarding is no longer available directly. So even if you could log in, it wouldn't help. There's just a notice you should use the xfi web app.

And the web app doesn't work. Port forwarding is no longer listed. And tech support has no clue. They keep saying it's available on the Device page. Maybe you can find it.

I'm going to get a real cable modem and router.

Highlighted
Expert

Re: port forwarding without xfi

Go to  Connect >>>>> See Network >>>>> Advanced Settings



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Frequent Visitor

Re: port forwarding without xfi

Thanks. That's the [age, but....

 

I have an existing ssh port 22 forward. I want to set up a priviate ftp server: 20-21. If I edit the device, the existing port forward appears, but I can only change the port or delete the port forward. That port forward was set up directly on 10.0.0.1

 

If I try to add a new port forward through the web, I can specify the correct device in the drop down box, and add the port range.

 

But instead of the correct device, which is on 10.0.0.61 , I get:

No Associated Device

Reserved IP Address:
10.0.0.2

 

  • Port Range
    20 – 21
    Protocol
    TCP

Has anybody had any success with the web access for port forwards ?

 

Highlighted
New Poster

Re: port forwarding without xfi


@11h wrote:
You're using the Technicolor cable modem/router?

Port forwarding is no longer available directly. So even if you could log in, it wouldn't help. There's just a notice you should use the xfi web app.

And the web app doesn't work. Port forwarding is no longer listed. And tech support has no clue. They keep saying it's available on the Device page. Maybe you can find it.

I'm going to get a real cable modem and router.


I'm using a Netgear CM700.

Highlighted
New Poster

Re: port forwarding without xfi


@EG wrote:

Go to  Connect >>>>> See Network >>>>> Advanced Settings


How can I go to 'Connect' if the page won't even load?

Highlighted
Expert

Re: port forwarding without xfi


@signal2noise wrote:
I'm using a Netgear CM700.

That not a Comcast supplied device. It a straight cable modem. There is no routing / port forwarding within it. That's done in your router. 10.0.0.1 won't work with it. Neither will the Comcast website. What stand-alone router are you using with the CM700 ?



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
New Poster

Re: port forwarding without xfi


@EG wrote:

@signal2noise wrote:
I'm using a Netgear CM700.

That not a Comcast supplied device. It a straight cable modem. There is no routing / port forwarding within it. That's done in your router. 10.0.0.1 won't work with it. Neither will the Comcast website. What stand-alone router are you using with the CM700 ?


I know it's not Comcast supplied. The router is a Netgear R6080 and I've added the port forwarding on it, but it isn't working.

Highlighted
Expert

Re: port forwarding without xfi


@signal2noise wrote:

@EG wrote:

@signal2noise wrote:
I'm using a Netgear CM700.

That not a Comcast supplied device. It a straight cable modem. There is no routing / port forwarding within it. That's done in your router. 10.0.0.1 won't work with it. Neither will the Comcast website. What stand-alone router are you using with the CM700 ?


I know it's not Comcast supplied. The router is a Netgear R6080 and I've added the port forwarding on it, but it isn't working.


Guess that you didn't get my point for that comment. Perhaps you should contact Netgear tech support. It's not a Comcast issue. Good luck with it !



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
New Poster

Re: port forwarding without xfi


@EG wrote:

@signal2noise wrote:

@EG wrote:

@signal2noise wrote:
I'm using a Netgear CM700.

That not a Comcast supplied device. It a straight cable modem. There is no routing / port forwarding within it. That's done in your router. 10.0.0.1 won't work with it. Neither will the Comcast website. What stand-alone router are you using with the CM700 ?


I know it's not Comcast supplied. The router is a Netgear R6080 and I've added the port forwarding on it, but it isn't working.


Guess that you didn't get my point for that comment. Perhaps you should contact Netgear tech support. It's not a Comcast issue. Good luck with it !


When this setup works on other services but not here it is a Comcast issue.

Highlighted
Expert

Re: port forwarding without xfi

Port forwarding is completely a function of the router, sorry. 



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Frequent Visitor

Re: port forwarding without xfi

What is your ip address ? The netgear probably isn't serving up 10.0.0.1/24 addresses. If so the router ip is not 10.0.0.1. What os are you using? Try to find the "gateway" address. That's the router address.