Community Forum

XB7 Gateway frequently drops smart hub and printer only.

Highlighted
Regular Visitor

XB7 Gateway frequently drops smart hub and printer only.

My xb7 gateway every now and then will completely drop my printer and my smart hub. I find it odd that it only drops those certain devices but on my phone, I can clearly see that it is connected to the wifi network and is receiving data. Also when trying to reconnect my printer/hubs sometimes the wifi network doesn't even show up at all.

 

Is this a known issue?

Highlighted
New Poster

Re: XB7 Gateway frequently drops smart hub and printer only.

I’m having the exact same issue but it seems to be specific to 2.4Ghz only devices. My cloud cams drop randomly. My ring doorbell is not sending notifications. I cannot connect my new Harmony Home Hub or Bond controller.

After 4 hours on with support a tech just replaced my router and that didn’t fix it, so my case is being escalated.
Highlighted
New Poster

Re: XB7 Gateway frequently drops smart hub and printer only.

So I finally connected with a tech support specialist that knew what they were talking about. After he undid all the harm the other support people had done (like splitting the bands to separate SSIDs) he turned off Advanced Security. Apparently some devices on 802.11n get caught in the security web. Everything is working now so fingers crossed.
Highlighted
Regular Visitor

Re: XB7 Gateway frequently drops smart hub and printer only.

Hmm, I'll give that a try and see if that helps.

Thank you for the suggestion.