Community Forum

Upload Bonding Channels Not Locking

Highlighted
Regular Visitor

Upload Bonding Channels Not Locking

I just purchased a home and they previously had Xfinity so I went ahead and purchased my own modem/router combo and i'm having issues while uploading/playing online games. I am getting T3 errors/3 bonding channels not locking.

 

I relocated the modem/router at every output location throughout the house and the problem remains. There are no visible splitters and I went ahead and looked at the connection outside and the wire seem fine "I see previous connections which are no longer in use".

 

Help is appreciated!

 

Photos are not even uploading correctly here

 

Starting Frequency

<tabindex=-1>Startup Procedure</tabindex=-1>
Procedure Status Comment
Acquire Downstream Channel 447000000 Hz Locked
Connectivity State OK Operational
Boot State OK Operational
Configuration File OK  
Security Enable BPI+
IP Provisioning Mode Honor MDD IPv6 only

<tabindex=-1>Downstream Bonded Channels</tabindex=-1>
Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables
1 Locked QAM256 42 447000000 Hz -1.6 dBmV 40.6 dB 0 0
2 Locked QAM256 43 453000000 Hz -1.6 dBmV 40.8 dB 0 0
3 Locked QAM256 44 459000000 Hz -1.8 dBmV 40.4 dB 0 0
4 Locked QAM256 45 465000000 Hz -1.6 dBmV 40.7 dB 0 0
5 Locked QAM256 38 471000000 Hz -2.0 dBmV 40.3 dB 0 0
6 Locked QAM256 39 477000000 Hz -1.8 dBmV 40.8 dB 0 0
7 Locked QAM256 40 483000000 Hz -1.9 dBmV 40.7 dB 0 0
8 Locked QAM256 41 489000000 Hz -2.1 dBmV 40.4 dB 0 0

<tabindex=-1>Upstream Bonded Channels</tabindex=-1>
Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power
1 Locked ATDMA 1 5120 Ksym/sec 35800000 Hz 44.5 dBmV
2 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
3 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
4 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
 
 
2020-05-06, 15:12:14.0 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=bc:REMOVED;CMTS-MAC=REMOVED;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2020-05-06, 15:12:14.0 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=bc:REMOVED;CMTS-MAC=REMOVED;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2020-05-06, 15:12:14.0 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 1;CM-MAC=REMOVED;CMTS-MAC=REMOVED;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2020-05-06, 15:12:14.0 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=REMOVED;CMTS-MAC=REMOVED;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
Highlighted
Expert

Re: Upload Bonding Channels Not Locking

Did you check for service issues? Is your equipment still supported? What the make and model? What's your speed tier? 

 

We need a lot more details than just what you gave us. Please see Internet Troubleshooting Tips  for more info. 


I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Expert

Re: Upload Bonding Channels Not Locking

FWIW, there may be an old high pass filter installed on your line that may need to removed by a Comcast tech. YMMV.



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Regular Visitor

Re: Upload Bonding Channels Not Locking

@darkangelic 

No service issues, I am on a c3700v2 "still supported" and internet starter.

 

@EG 

Most likely the issue, is it possible for me to remove/change it myself or does Xfinity have a specific one they use?

 

Thanks

 

 

Edit:

Removed it but nothing changed.

Highlighted
Regular Visitor

Re: Upload Bonding Channels Not Locking

Xfinity has someone come out and the issue is resolved.

 

Highlighted
Expert

Re: Upload Bonding Channels Not Locking

Thanks for reporting back ! Thread now being closed.



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!