Community Forum

Terrible Internet Connectivity - High Ping, 10-15% Packet loss

Highlighted
New Poster

Terrible Internet Connectivity - High Ping, 10-15% Packet loss

Hello! I've been pulling my hair out at my current Comcast Internet connectivity.... 

I've gone through the steps in the guide posted here: https://forums.xfinity.com/t5/Your-Home-Network/Internet-Troubleshooting-Tips/td-p/3310447#

 

  1. No Service Interruptions according to comcast
  2. No changes in service
  3. Equipment/OS (Win10, OSX, Linux) accross modern hardware all exhibit the same slowness/packet loss... Using wired and wireless connections
  4. Modem is compatible (Motorola MB7621)
  5. I've restarted/Reset my equipment as stated in above guide
    1. Went as far as Resetting the configs default
  6. Modem Signal Levels seem to be okay 
    1. https://imgur.com/a/ridTkvM 
  7. No T3 or T4 timeouts
  8. Coax/Connectors seem to be okay.. no heavy kinks/bends
  9. Signed up for 275mbs down... currenting getting between 180-250 on speed tests
  10. MTR test to www.comcast.net shows about a 15-20% packet loss, PIng shows the same.. These tests were run from a hard wired connection into the router which is connected to the cable modem
|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                            192.168.10.1 -    0 |  928 |  928 |    0 |    0 |    1 |    0 |
|                          96.120.100.213 -   18 |  546 |  450 |    9 |   90 |  369 |   41 |
|                           96.110.250.85 -   18 |  546 |  450 |   10 |   91 |  369 |   42 |
|po-2-rur202.bellevue.wa.seattle.comcast.net -   18 |  546 |  450 |   10 |   92 |  369 |   41 |
|be-203-ar01.seattle.wa.seattle.comcast.net -   18 |  546 |  450 |   10 |   96 |  373 |   49 |
|be-33650-cr01.seattle.wa.ibone.comcast.net -   18 |  546 |  450 |   12 |   95 |  371 |   46 |
|be-10847-pe02.seattle.wa.ibone.comcast.net -   18 |  550 |  455 |    5 |   92 |  371 |   44 |
|96-87-11-254-static.hfc.comcastbusiness.net -   18 |  545 |  449 |   15 |  138 |  715 |  103 |
|a104-112-160-195.deploy.static.akamaitechnologies.com -   18 |  546 |  450 |    5 |   93 |  370 |   45 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Ping to www.google.com:

C:\Users\finge>ping -t www.google.com

Pinging www.google.com [172.217.3.164] with 32 bytes of data:
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=168ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=90ms TTL=54
Request timed out.
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=78ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=45ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=32ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=175ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=53ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=29ms TTL=54
Request timed out.
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=35ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=16ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=74ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=241ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=98ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=118ms TTL=54
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=30ms TTL=54
Request timed out.
Reply from 172.217.3.164: bytes=32 time=52ms TTL=54

Ping statistics for 172.217.3.164:
    Packets: Sent = 20, Received = 17, Lost = 3 (15% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 16ms, Maximum = 241ms, Average = 79ms

Thanks for any help that can be provided!

-Finges