Community Forum

Repeated internet drops

New Poster

Repeated internet drops

Since last Thursday (September 19th, 2019) I've been having my internet drop several times a day. It usually lasts between 30-90 minutes between outages. The power light on the gateway stays on, but the US/DS, Online, 2.4GHz and 5GHz lights go out for 5-7 minutes while the modem presumably restarts. On Friday (September 20th), I replaced the gateway as the one I had was years old, but the issue continued. I had an online live chat that afternoon, then called tech support when it dropped again that evening. On Monday, we scheduled a Tech to come out Thursday and we continued to have internet drops the whole week. After the Tech came out and replaced the line running from the box to our manufactured home, we continued to have issues, even though he couldn't see anything that would cause issues, and everything came back good on his end. I called tech support again, who ran several diagnostics, all came back green, though he did note that the modem was a bit unresponsive. At the end of the call, he suggested that if the issue persisted, try replacing the gateway, again. So earlier today, we replaced the gateway and the coaxail running from the splitter to the gateway. We lost internet 20 minutes later, and it's been dropping every 30-60 minutes since then. I'm at a loss as to what to do now.

 

Downstream and Upstream images 

 

  • Here are the Gateway's error logs:
    • System Logs:
      • [IGD][2892]: Add Port mapping :64819 to 10.0.0.39:64819
        2019/9/28 17:48:14 Notice
      • [IGD][2892]: Delete Port mapping (null):49826
        2019/9/28 17:47:56 Notice
      • [IGD][2892]: Add Port mapping :49826 to 10.0.0.39:49826
        2019/9/28 17:46:51 Notice
      • [IGD][2892]: Delete Port mapping (null):64819
        2019/9/28 17:46:47 Notice
      • [IGD][2892]: Add Port mapping :64819 to 10.0.0.39:64819
        2019/9/28 17:33:53 Notice
      • [IGD][2892]: Delete Port mapping (null):60448
        2019/9/28 17:33:48 Notice
      • [Password change][1492]: Account admin's password changed
        2019/9/28 17:11:37 Notice
      • [IGD][2422]: Add Port mapping :60448 to 10.0.0.39:60448
        2019/9/28 13:45:53 Notice
      • [DMZ][1425]: Disabled
        2019/9/28 13:21:55 Notice
    • Event Logs:
      • [Dhcpc][9913]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 17:44:44 Notice

      • [Dhcpc][1636]: erouter0 got new IP 68.48.255.125 

        2019/9/28 17:29:15 Notice

      • [Dhcpc][2710]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 17:02:37 Notice

      • [Dhcpc][1647]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 16:29:16 Notice

      • [Dhcpc][1573]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 15:59:12 Notice

      • [Dhcpc][1593]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 15:29:15 Notice

      • [Dhcpc][1619]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 14:59:27 Notice

      • [Dhcpc][1566]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 14:29:16 Notice

      • [Dhcpc][1544]: erouter0 T1 Expired, Enter Renew State
        2019/9/28 13:50:28 Notice

      • [Dhcpc][1544]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 13:28:18 Notice

      • [Wifi][1132]: KeyPassphrase changed
        2019/9/28 13:19:06 Notice

      • [Wifi][1132]: KeyPassphrase changed
        2019/9/28 13:19:05 Notice

      • [Wifi][1132]: KeyPassphrase changed
        2019/9/28 13:19:04 Notice

      • [Wifi][1132]: Wifi security mode WPA2-Personal is Enabled
        2019/9/28 13:19:03 Notice

      • [Wifi][1132]: KeyPassphrase changed
        2019/9/28 13:19:03 Notice

      • [Wifi][1132]: Wifi security mode WPA2-Personal is Enabled
        2019/9/28 13:19:02 Notice

      • [Dhcpc][3833]: erouter0 got new IP 68.48.255.125
        2019/9/28 13:12:48 Notice

    • Firewall Logs:
      • FW.IPv6 FORWARD drop , 44 Attempts, 2019/9/28 17:51:54 Firewall Blocked

      • FW.IPv6 INPUT drop , 58 Attempts, 2019/9/28 17:40:44 Firewall Blocked

  • My gateways is made by Arris and the model is: TG1682G
  • As I stated above, I did contact Comcast a few times and had a tech visit.
  • As I stated above, the power light on my gateway stays on the whole time during the issue, however the US/DS, Online, 2.4GHz and 5GHz lights all go off when the internet drops, then one by one they come back, blinking for a while before turning solid.

Any help anyone can give me will be greatly apreciated. I'm just getting so annoyed with this. Since this issue started, we've recorded over 100 drops in our internet, instead of the once a week that we were having.