Community Forum

No IP Address

Highlighted
Frequent Visitor

No IP Address

I have 2 networks: Northshore 2.4 for upstairs & Northshore for downstairs. I have 2 routers, 1 on each floor. I can't get any internet connection downstairs but can connect to both networks upstairs. Network settings downstairs says No IP Address. I think the problem must be the downstairs router. I have restarted modem, unplugged and replugged router, Comcast doesn't see any problem. It's a Comcast router but I can't find any information on troubleshooting routers. It has the same lights on as the upstairs router (2 blue, 1 green). 

Highlighted
Problem Solver

Re: No IP Address


@sarashan wrote:

I have 2 networks: Northshore 2.4 for upstairs & Northshore for downstairs. I have 2 routers, 1 on each floor. I can't get any internet connection downstairs but can connect to both networks upstairs. Network settings downstairs says No IP Address. I think the problem must be the downstairs router. I have restarted modem, unplugged and replugged router, Comcast doesn't see any problem. It's a Comcast router but I can't find any information on troubleshooting routers. It has the same lights on as the upstairs router (2 blue, 1 green). 


What make/models are the routers?  What are the routers connected to, make/model?

Joe V
(not a Comcast employee, just another paying customer)
Highlighted
Frequent Visitor

Re: No IP Address

Thank you for responding. The router is Luxul from Comcast. Don't see any model number. I just figured out how to remove the plastic backing that covered the LAN and PoE connections. When I unplug then reconnect I get a connection for a minute then it disappears. In my Network window (iMac) Wi-Fi now says Self-Assigned IP and status says Wi-Fi has the self-assigned IP address...and will not be able to connect to the internet. 

Highlighted
Frequent Visitor

Re: No IP Address

Modem is Comcast. I think the problem has to be the router causing the problem since everything works fine upstairs.

Highlighted
Problem Solver

Re: No IP Address


@sarashan wrote:

Modem is Comcast. I think the problem has to be the router causing the problem since everything works fine upstairs.


So, both routers, upstairs and downstairs are connected to the same modem/gateway?!?!  e.g. what is the downstairs, not working, router connected to?

Joe V
(not a Comcast employee, just another paying customer)
Highlighted
Frequent Visitor

Re: No IP Address

Downstairs I have an ethernet connetion. Comcast thinks we need a new modem so they're sending one. Hopefully that fixes the problem---in 1 to 5 days. Thanks for your help.