Community Forum

New modem but speeds still at 30mbps on a 175mbps plan

Highlighted
New Poster

New modem but speeds still at 30mbps on a 175mbps plan

I had an old modem+router (Arris SB6580) and speeds were 30-40mbps down and 2-3mbps up. This caused lots of stuttering on conf calls (for both audio and video). A neighbor down the street using an xfinity modem/gateway is consistently seeing 120mbps down and 6mpbs up.

 

I bought and installed a new Motorola MB7621 (24x8) modem, but speeds are still about the same. only 4 of possible 8 channels show as bonded for upstream.

 

Attached is the connection status. Any ideas on what could be the issue?

 

https://postimg.cc/R6DThsHb

 

thanks,

KV

 

connection statusconnection status

Highlighted
Expert

Re: New modem but speeds still at 30mbps on a 175mbps plan

Can't see your pic. Since you are a new poster, it needs to be approved by a Forum Admin. That could take some time. In the interim, you could try hosting it at one of those free third-party pic hosting sites like Imgur or Photobucket and post the link to it here.

 

3 or 4 upstream channels are all that Comcast currently provides.



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
New Poster

Re: New modem but speeds still at 30mbps on a 175mbps plan

Image uploaded to https://postimg.cc/R6DThsHb