Community Forum

New Modem fails to activate. netgear CAX80

Regular Visitor

New Modem fails to activate. netgear CAX80

I have decided to upgrade my internet.  I purchased a netgear CAX80 modem (on xfinity approved list) to replace my current modem and router.  Currently have a netgear cm500 modem and a netgear R8000 router.  Internet service is fine under current configuration.  I Followed the instructions for new modem installation.  When using the recommended Nighthawk app, upon trying to activate my modem with xfinity I receive a message saying something has gone wrong contact xfinity.  This occurs just after verifying my xfinity account credentials.   I also tried using my pc to activate modem with same results.  I called xfinity customer support.  They went through their script to try and resolve the issue but were not able to.  They have scheduled a tech to come and see if something is wrong on my end, but i currently have service with my old modem/router.

 

Is there something I have missed or overlooked.  Any ideas will be greatly appreciated.  Thank you.

Highlighted
Regular Visitor

Re: New Modem fails to activate. netgear CAX80

mine did activate but my speeds are awful I never get the speeds I pay for it's awful Netgear and Xfinity blame each other
Highlighted
New Poster

Re: New Modem fails to activate. netgear CAX80

Did you get this figured out? THer eis guy on the amazon page saying had same issue and xfinty said call netgear and was solved. I asked him what the solution was and no reply yet.  Another said they had to do something street side.  My guess is the 3.1 software conflicts unless they send that signal.  Trying to upgrade speed and not really wanting all these headaches.

Highlighted
Regular Visitor

Re: New Modem fails to activate. netgear CAX80

I have gigabit speed so that's not the problem I think it has to do with Netgear I am still working with Netgear on this they are sending me a firmware developer
Highlighted
New Poster

Re: New Modem fails to activate. netgear CAX80

I'm also curious if this got resolved. I have a tech coming by tomorrow but if I knew what the solution was (assuming there was one) before then, I'd have better piece of mind. I have a similar issue where my previous configuration is running fine and just trying to upgrade.
Highlighted
New Poster

Re: New Modem fails to activate. netgear CAX80

Same issue. CAX80 goes into infinite reboot/reset cycle and can't even hold a wifi connection.