Community Forum

Insanely high lagspikes

Highlighted
New Poster

Insanely high lagspikes

I usually run into this problem at LEAST twice a year. Its actually insane that this is a problem in the first place. Whenever I try playing any sort of videogame, i get random ping spikes that went all the way up to 800 ms. I dont know what to do. I've replugged the router back in. What else can I do? Why does this occur?

Here is my unsually high pings:

Pinging 75.75.75.75 with 32 bytes of data:
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=13ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=17ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=14ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=481ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=16ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=14ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=15ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=15ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=16ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=14ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=15ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=47ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=17ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=344ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=15ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=167ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=16ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=18ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=16ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=14ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=15ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=16ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=19ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=330ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=16ms TTL=58
Reply from 75.75.75.75: bytes=32 time=15ms TTL=58

Nothing is playable. Constant 10% Packet loss. i've tried looking for solutions and the only thread that wasn't deleted was this one: 
https://forums.xfinity.com/t5/Your-Home-Network/Lag-Spikes/m-p/3335096
And it has no response. Please help me.