Community Forum

Frequently dropped internet connection and slow speed

Highlighted
New Poster

Frequently dropped internet connection and slow speed

I have Xfinity 200mb plan and and a xfinity XB6-T new modem. My PC is hardwired directly to modem. No routers,. No VPN. I loose connection several times a day on PC as well as on all other devices connected on wifi. Also i dont get more than 70mb on my hardwired PC.. This has been happening for 4-5 months. 

 

Comcast techinician checked all wiring inside, outside, replaced modem and also checked signal at the box. All looks good. So he connected one cable from box in my backyard to modem directly but I still loose connection and speed has not improved. 

 

When i loose connection the white light on modem stay lit steady. I see lot of log entries when i loose cvonnection. Here is an example:

 

[IGD][10850]: Delete Port mapping (null):22749 2020/7/03 15:24:28 Notice
[IGD][10850]: Delete Port mapping (null):22748 2020/7/03 15:24:28 Notice
[IGD][10850]: Delete Port mapping (null):22748 2020/7/03 15:24:28 Notice
[IGD][10850]: Add Port mapping :22750 to 10.0.0.168:9000 2020/7/03 15:24:28 Notice
[IGD][10850]: Add Port mapping :22749 to 10.0.0.168:8000 2020/7/03 15:24:28 Notice
[IGD][10850]: Add Port mapping :22749 to 10.0.0.168:8000 2020/7/03 15:24:28 Notice
[IGD][10850]: Add Port mapping :22748 to 10.0.0.168:80 2020/7/03 15:24:28 Notice
IGD[10850]: igd.info IGD_pii_del_portmapping_entry: remote-host (null), ext_port 22750, protocol TCP 2020/7/03 15:24:28 Notice
IGD[10850]: igd.info IGD_pii_del_portmapping_entry: remote-host (null), ext_port 22750, protocol TCP 2020/7/03 15:24:28 Notice
IGD[10850]: igd.info IGD_pii_del_portmapping_entry: remote-host (null), ext_port 22749, protocol TCP 2020/7/03 15:24:28 Notice
IGD[10850]: igd.info IGD_pii_del_portmapping_entry: remote-host (null), ext_port 22749, protocol TCP 2020/7/03 15:24:28 Notice
IGD[10850]: igd.info IGD_pii_del_portmapping_entry: remote-host (null), ext_port 22749, protocol TCP 2020/7/03 15:24:28 Notice

 

 

Comcast can not find the problem. Can anyone help? Tks..

Highlighted
New Poster

Re: Frequently dropped internet connection and slow speed

This sounds like a super big problem. I just recently upgraded to the 600mbps internet and Comcast threw in a state of the art Technicolor XB6 router/modem combo that uses a Broadcom chip for free. I can tell you that once it is activated for the first 24 hours you will experience slow internet and wifi dropouts. You will have things like constantly buffering streaming video too. This is because Comcast is optimizing your internet connection and it takes 24 hours to do that. The issues above are what I experienced but after 24 hours they are all fixed. My laptop has an Intel 8260 Wifi 5 adapter and I'm getting 550mbps-600mbps download speeds consistently. As for the range, I live in a huge 1720 SQ foot two story house and the XB6 covers my entire house without issue. Upstairs my internet speeds drop to 200-300mbps but that's plenty fast.
Highlighted
New Poster

Re: Frequently dropped internet connection and slow speed problem solved

Dropped internet and slow speed problem solved after extensive investigation by comcast. They checked inide/outside wiring and all the equipment such as box in the backyard and modem but could not find any problem. Finally they changd to a different classs ogf modem (Arris TG1682G) and now i have full speed and no dropped internet. Tech explained that nothing was wrong with old modem but for some reason the it was not exchanging files due to some firmweare issues. Anyway problem is solved now. Lesson learned if you replace with new modem and problem is solved try using a different classs of modem. Tks for your help.