Community Forum

XFi pods unable to activate

Highlighted
Regular Visitor

XFi pods unable to activate

Spent an hour with support. Got the XFi pods but can’t activate from XFi app or with support. They tell me that I’m too far from their central station. Makes no sense since I have gig speed internet. Anyone able to get these connected with the same problem??
Highlighted
Official Employee

Re: XFi pods unable to activate

Dgreve0 -- Thanks for reaching out. Could you please confirm the version of the Xfinity xFi mobile app that you are using when trying to activate the xFi Pods?  Would you also be able to send me a Private Message & provide the serial numbers of the Pods you are trying to activate? You can send a Private Message by clicking on my username "ComcastRachelH" & then on the blue "Send a Message" button from my profile. Thanks!


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Regular Visitor

Re: XFi pods unable to activate

I don't know anything about the person that had these.  It was a family friend that moved away and gave them to me.  I don't know any information.

 

Highlighted
Official Employee

Re: XFi pods unable to activate

Understood.  From your Private Message, you only shared one Serial Number -- want to confirm -- do you only have the one Pod?  


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Regular Visitor

Re: XFi pods unable to activate

I have 3 of them, but am only interested in activating one of them to get coverage in my garage for my IP cameras.

Highlighted
Silver Problem Solver

Re: XFi pods unable to activate


@Dgreve0 wrote:

I have 3 of them, but am only interested in activating one of them to get coverage in my garage for my IP cameras.


I don't have the pods, but you might have to activate all of them in order for one to work.  You might be able to unplug the other two when they have been activated.  (best I can do)


I am not a Comcast Employee.
I am just a customer, volunteering my time to help other customers here in the Forums.
Was your question answered? Mark the post as best answer!
Highlighted
Official Employee

Re: XFi pods unable to activate

Dgreve0 -- Thanks for the additional context.  I've escalated this one up to engineering who can take a look.  I will reach out when I have additional information.


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Official Employee

Re: XFi pods unable to activate

Dgreve0 -- Can you make sure that one Pod is plugged in & then check xFi and let me know if you see the Pod?


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Highlighted
Regular Visitor

Re: XFi pods unable to activate

It works now. I’m sorry but since you’re the master at this I mind as well activate the other two instead of having someone else go through the struggle.
I truly appreciate your help

Highlighted
Official Employee

Re: XFi pods unable to activate

Dgreve0 -- Glad to hear the one is working for you now.  We already made a change on our end for the second two Pods.  You can go through the activation flow using the xFi App to activate them.  

Here's more information on how to do so -- 
https://www.xfinity.com/support/articles/activate-xfi-pod-with-xfi-app

I've also edited your post to remove the publicly posted SNs for your privacy!)


I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!