Community Forum

Just some feedback on the XFi advanced security for the comcast techs.

Highlighted
Problem Solver

Just some feedback on the XFi advanced security for the comcast techs.

Basically on Monday afternoon I was given advanced security. On my internet. I reset my modem because I was having connectivity problems.

 

I noticed advanced security was enabled after my reset. Well that night. My cable service started not working my X1 menu was laggy I couldn't get channels.

 

I wake up Tuesday morning and my whole service isn't working No internet no Cable. 

 

So today I wake up again with no internet service.

 

all signs point to the xfi advance security rendering my service and devices useless. 

 

I check my cable signals on my x1 Monday evening LOW. I check the levels I'm out of spec. This was after advance security was put on my modem. I notice advanced browsing all cause some pages or videos not to be seen.

 

I'm pretty sure the advance security and my cable services having problems is direct correlation to the advance secruity that was added Monday. There's no doubt in my mind so I disabled it.

 

Everything is back to normal no problems YET!

 

I'll be montoring but so far so good.

 

I say it's back to the drawing board I'm pretty sure I'm not the only one having problems today. Techs need to figure this out! 

Highlighted
Diamond Problem Solver

Re: Just some feedback on the XFi advanced security for the comcast techs.

It’s a coincidence, you were in an outage yesterday. Xfi has no control over your cable boxes. Gateways have no control over your cable boxes unless they’re wireless

I am a Retired Official Comcast Employee
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark a post as the Best Answer!
Highlighted
Expert

Re: Just some feedback on the XFi advanced security for the comcast techs.


@Pharrell wrote:

 

I check my cable signals on my x1 Monday evening LOW. I check the levels I'm out of spec. This was after advance security was put on my modem. 

 


Adding that *Advanced Security* can not affect the signal levels to your modem / gateway.



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!