mike_gt2's profile

Frequent Visitor

 • 

7 Messages

Wed, Jan 13, 2021 10:00 AM

Your isp dhcp is not functioning properly

https://forums.xfinity.com/t5/Your-Home-Network/Your-ISP-s-DHCP-is-not-functioning-properly-ASUS-router/td-p/3331178

 

Hello. I am having the exact same issue mentioned in the link above. Today i have not had internet all day and have been unable to get any work done unfortunately. I have spent about 2 hours  between phone and chat support on the app to no avail. Could really use some help. Pretty much when i noticed i had no internet this morning i went onto the app and it said there was work being done in the area and that i could very possibly have service issues. After a few hours i noticed all the lights on my modem were back on but there was no internet. I have my netgear cm600 modem connected to an asus router. i did a quick check and connected my computer directly to the modem and there is internet. However, if i try to connect my modem to the asus router i dont have any. I checked the status in my asus router and it says "your isp dhcp is not functioning properly". We tried resetting all devices and tech support sent a signal but it resolved absolutely nothing. In the post above it looks like reprovisioning the modem or changing the ip address resolved this issue. 

Responses

andyross

Silver Problem Solver

 • 

6.8K Messages

4 m ago

On the router, on the WAN tab, is an entry for "DHCP query frequency". Try changing it from "Agressive" to "Continuous".

Frequent Visitor

 • 

7 Messages

4 m ago

Thanks for your suggestion. Had previously tried that to no avail. What fixed was leaving my router and modem unplugged overnight. So strange.

New to the Community?

Start Here