U

Visitor

 • 

1 Message

Thu, Oct 7, 2021 3:32 AM

Xfinity Home Network not showing on my Laptop

We just upgraded to the gigabit speed internet, which required us to trade in our old xfinity modem for a new one. Since we changed modems, everything in the house finds and connects to the wifi, except for my laptop, which can't see our network at all. It sees all my neighbors networks but ours just doesn't show up on the list. I can use my phone as a hotspot and connect my laptop to the internet that way just fine, so there's nothing wrong with the wireless card and since I could connect to the old modem it's obviously something to do with the new one. I've tried deleting the remembered wifi network and manually re-entering it, I've restarted the modem and my laptop umpteen times, but still nothing. Customer service has no clue. Can anyone help me?!

EG

Expert

 • 

90.5K Messages

2 m ago

The two WiFi bands have recently been combined into one with the Comcast gateway devices. Some devices get confused and don't know how to see / talk to combined bands.


If you are not using any Xfi Pods, you can try separating the 2.4 and the 5.0 bands and give them two different broadcast names / SSID's;


https://www.xfinity.com/support/articles/change-wifi-mode-admin-tool-xfinity-xfi 


Associate the laptop with the 2.4 or the 5.0 (whichever one works) band's SSID (broadcast name) and password.

XfinityChe

Official Employee

 • 

6.2K Messages

2 m ago

Hey there @user_722a24. Thank you for posting and sharing your experience here on the Xfinity Help & Support Forum. I understand how frustrating this can be and would like to help troubleshoot so we can get you connected on your laptop again. By chance, have you checked to see if this device has somehow been blocked or paused in xFi? Here, you can Learn how to pause and unpause. Please let us know if that helps. 

New to the Community?

Start Here