U

Visitor

 • 

5 Messages

Sun, Jul 10, 2022 3:47 PM

xFi pod trouble

Is my xFi pod defective?

I have an xFi pod installed to increase my Wi-Fi range to reach my Ring cameras and garage door sensor. It also increases reception on our iPhones.

This xFI pod, located in our family room, has started to constantly give me trouble. Its test download speed, which is normally in the 300 Mbps range goes down to the 6-20 Mbps range. This causes the Ring equipment to go off-line, and our iPhones cannot connect to the internet. Occasionally the pod will also show a slow blinking white light.

I tried the following steps in trying to resolve this:

  1. I unplugged the pod, waited, and plugged it back in.  This worked for one or two speed tests, then dropped drastically.
  2. I then unplugged the pod, restarted the router, and plugged the pod back in.  Again this worked for one or two speed tests, then dropped drastically.
  3. Last night I totally removed the pod from my network, restarted the router, and reinstalled the pod to my network. Again this worked for one or two speed tests, then dropped drastically.

Whenever I unplug the pod, my iPhone connection moves over to my gateway where it receives up to 200-275 Mbps.

Is this pod defective?

Accepted Solution

Visitor

 • 

5 Messages

2 m ago

Tech support identified that the pod was in poor health. Replacing the pod with a new one fixed this problem and even improved my speed. Thank you xFinity tech support specialists!

Official Employee

 • 

354 Messages

@user_b524ae Oh wonderful! I am so glad that we were able to get the issue resolved by replacing the XFi pod in question, that is great to hear! Thank you again for reaching out over our Xfinity Community Forum for assistance, and for posting your follow-up comment on the thread sharing your experience, we really appreciate that! As always, please let us know if there is anything else that we can do to help! We are always here and more than happy to help a valued member of our Xfinity family in need. I hope you have a wonderful rest of your Sunday and weekend, and we look forward to speaking with you again next time! -Christopher

I am an Official Xfinity Employee.
Official Employees are from multiple teams within Xfinity: CARE, Product, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Answer.tick

Official Employee

 • 

121 Messages

3 m ago

Hello, @user_b524ae I am disspointed to hear about the trouble you are experiencing with your xFi Pod. I'd like to work on rectifying this asap. 

Can you please send our team a direct message with your full name and full address? Our team can most definitely take a further look at this issue.

 

To send a "Direct Message" to Xfinity Support:

 

Click "Sign In" if necessary

 

Click the "Direct Messaging" icon or https://comca.st/3EqVMu7

 

Click the "New message" (pencil and paper) icon

 

The "To:" line prompts you to "Type the name of a person". Instead, type "Xfinity Support" there

 

 - As you are typing a drop-down list appears. Select "Xfinity Support" from that list

 

 - An "Xfinity Support" graphic replaces the "To:" line

 

Type your message in the text area near the bottom of the window

 

Press Enter to send it

forum icon

New to the Community?

Start Here