U

Visitor

 • 

4 Messages

Wed, Aug 4, 2021 2:36 PM

Upgraded to 400Mbs from 100 . Very little change in download Speed test results

This past Monday I upgraded my plan to 400. I also upgraded the Modem to MB7621 as the old one was 4 years old and 16x4. As of this morning the download speed has increased from 68 to 95. This result is on my PC

It could be that Comcast has not upgraded the speed profile yet but I thought that would happen within a few hours.  The new Modem shows 24 bonded channels connected vs 16 for the old one. Upstream is still 4 and I suspect that only gets bumped if I go to the next level of 1Gbps. I'm not concerned with this but any ideas to try to address the download speed is appreciated

Responses

mryflyguy

Contributor

 • 

54 Messages

2 m ago

You should call support.

Visitor

 • 

4 Messages

@mryflyguy I will be chatting to support later this week

New Poster

 • 

11 Messages

2 m ago

What is the speed of the ethernet connections from Modem to router (Or PC if connected directly)? The MB7621 has gb Enet ports.. Does your router? 

Upstream will stay at 4 channels event 1gbps service. 

Visitor

 • 

4 Messages

@macrhino1 ethernet is all 1G. Thx for confirming the 4 channels re 1G

EG

Expert

 • 

89.1K Messages

2 m ago

@user_bd7dd9 

Have you power cycled the modem lately ?

Visitor

 • 

4 Messages

@EG yep...at least 3 x as well as my PC and the router

EG

Expert

 • 

89.1K Messages

O/k. Does both the router and the PC have 10/100/1000 (gigabit) ethernet ports ?

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Please mark an Accepted Answer!tick

New to the Community?

Start Here