Va54's profile

Frequent Visitor

 • 

5 Messages

Wed, Apr 8, 2020 4:00 AM

Unauthorized devices connecting to gateways

Unauthorized devices are connecting to gateway.  Changed password and devices that are not mine are still connecting.  I have paused the devices.  There are about 8 of them.

Responses

Accepted Solution

Frequent Visitor

 • 

5 Messages

1 y ago

The new router modem fixed issue.

EG

Expert

 • 

87.1K Messages

1 y ago

Their Advanced Security feature has recently been pushed to their gateway devices via a firmware update whether you want it or not, hence the hypochondriac notices. It's buggy.

We've seen many many posts about this here lately ! The work-around is to disable the Advanced Security and not use it for now, it's buggy.;


https://www.xfinity.com/support/articles/using-xfinity-xfi-advanced-security

Frequent Visitor

 • 

5 Messages

1 y ago

Thanks, but those devices stay connected on the gateway.    It reflects they are connected,, not just trying to connect

AdamDH12

Frequent Visitor

 • 

10 Messages

1 y ago

EG, is it possible that there’s signal interference from the MoCA? I’m having a similar issue except my devices are showing on a neighbor’s gateway.

Frequent Visitor

 • 

5 Messages

1 y ago

Yes I have disable the Advaced security.    I will see if that helps.   Why would the usage reflect high on the False passive ?

EG

Expert

 • 

87.1K Messages

1 y ago

They are likely to be false passive notices. Did your try disabling the advanced security feature ?

Frequent Visitor

 • 

5 Messages

1 y ago

I have called and Comcast is sending new router. As the devices are still appearing even after resetting.   

New to the Community?

Start Here