U

Visitor

 • 

9 Messages

Fri, Sep 16, 2022 12:12 AM

Unable to connect to web server inside my network with port forwarding.

I have  a web server inside my network.  I've set up port forwards to access it from outside.  I have no problem accessing the server on ports 80 or 443 (http or https) from outside my LAN by my domain name.  I can no longer access the web server from inside my LAN by domain name.  I have other port forward mappings and those work fine.  This is only affects ports 80 and 443. This is only affecting trying to forward 80 and 443 on the xFinity gateway and only since I got a new Comcast Modem.

Official Employee

 • 

445 Messages

3 months ago

Hello @user_01d45b thank you so much for your post for help with not being able to access your home network when away. There are a few great steps you can try first to see if they help! You can check out these articles for advanced security and router options. https://comca.st/3oORwxY and https://comca.st/34KcBmh

Let me know if you have tried these steps. 


(edited)

Visitor

 • 

9 Messages

3 months ago

I've turned off advanced security and that did not help. The NAT Loopback information was not helpful as it does not appear to pertain the the Xfinity modem.

XfinityGina

Official Employee

 • 

714 Messages

I appreciate you getting back to us to let us know! Have you already completed a report for the blocked site, through our Security Policy Assurance site

I am an Official Xfinity Employee.
Official Employees are from multiple teams within Xfinity: CARE, Product, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Answer.tick

Visitor

 • 

9 Messages

Yes I have and nobody has contacted me.

Official Employee

 • 

292 Messages

@user_01d45b 

 

how long has been since reported the issue to the Security Policy Assurance site?

I am an Official Xfinity Employee.
Official Employees are from multiple teams within Xfinity: CARE, Product, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Answer.tick
EG

Expert

 • 

96.9K Messages

@user_01d45b​ wrote:

The NAT Loopback information was not helpful as it does not appear to pertain the the Xfinity modem.

Sure it does because they don't have that feature as I stated in that link.

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.

Was your question answered? Please mark an Accepted Answer!tick
flatlander3

Problem Solver

 • 

568 Messages

3 months ago

Your comcast modem/gateway is locked to their DNS servers.  There is no local "resolver" in their firmware, it can't act as a proxy, and you can't change DNS settings,  so there is no way to resolve a local address on your internal LAN.  

You'll have to connect by it's internal LAN IP address.  Or:

You can setup your own DNS server, and manually point your devices to that for a primary DNS server in the network connection settings.  You can also do that with a 'hosts' file on windows and linux, but that's problematic when you switch to other networks, or you could buy a gateway that does have DHCP and a local resolver like "unbound" that will use the hostname of a dhcp or static connected client, and append whatever domain you want.   

Visitor

 • 

9 Messages

3 months ago

I'm not trying to go to a local UNC name I'm going to HTTPS://example.com.  This URL is pointed to a server on my internal network. If I am on an external network (public library), I can get to it without any issues. If I go the URL from withing my internal network, it times out. I am utilizing other ports via port forwarding without any issues. Only Port 80 Port 443 exibit this problem. 

 

Official Employee

 • 

1.4K Messages

Since you mentioned that this happened after you swapped out modems I'd like to get a look at the account specifics. Please send us a direct message to "Xfinity Support" with your full name and address to get started.

 

To send a direct message you may need to:
Click "Sign In"
Click the "direct message" icon
Click the "New message" (pencil and paper) icon
Type "Xfinity Support" in the "To:" line and select "Xfinity Support" from the drop-down list which appears. The "Xfinity Support" graphic replaces the "To:" line
Type your message in the text area near the bottom of the window
Press Enter to send it

I am an Official Xfinity Employee.
Official Employees are from multiple teams within Xfinity: CARE, Product, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Answer.tick
flatlander3

Problem Solver

 • 

568 Messages

3 months ago

From the outside, your DNS records point to your External IP address.  From there, the port forward redirects it to an address and port on your internal LAN.

From the INSIDE, you are asking an external DNS server.  The web browser goes to the WAN address (your DNS record).  Then it dies.  The server isn't at your external IP.  It doesn't know where to go after that.  There's no loopback feature.

That is the expected behavior with your crippled comcast firmware and a web browser.

Other gateways can do it.  They can forward/cache/proxy DNS and even loop back.  If you are going to run a web server though, get a firewall.  Then you can resolve both internal and external traffic, and run some attack mitigation for you.  Your web server will get hammered if you expose one to the world directly with a port forward and don't run one on windows.

Once you are hijacked, you can end up with a lot of legal problems.

(edited)

Visitor

 • 

9 Messages

3 months ago

Does anyone have a good make and model of a cable modem that will perform this function that is not Xfinity or Netgear. I had a netgear nighthawk that died after 5 months and I was able to access port 80 & 443 from within my network. Xfinity is totally incompetent and is unable to understand the problem. I have been talking to support several times a day and within several departments. I have been called a liar, I have been hung up on, I have been told someone will call me back and they never do. If Xfinity was not the only provider in my area I would drop them like a hot potato.

Visitor

 • 

9 Messages

3 months ago

[Edited: “Inflammatory”].

Xfinity tech support could not understand what I was doing. No matter how many times I explaned it over a 2 week period, they kept thinking I didn't have internet access. On one communications they sent me 20 text messages with how to do port forwarding and how to set up WiFi. They even went as far as sending a technician to my house to check my cable signal ([Edited: “Language”]). I talked to 3 different tier 2 escalations. Nobody could fathom what [Edited: “Inflammatory”] me was trying to do. 

I bought a Motorola MG8725 WiFi 6 Router + Multi-Gig Cable Modem. After only about 1/2 an hour of setup time, I am now able to access port 80 and port 443 from both an external network and my internal network.

Not only am I able to now access my data, but now my internet speeds are VASTLY improved.

If you are having this same problem DO NOT contact Xfinity they are clueless.  Buy the Motorola MG8725 modem. I did my research and this is the modem people are raving about. It is NOT cheap, but 2 weeks without access to my data and the HOURS of fustration per day over 2 weeks caused by Xfinity's [Edited: “Inflammatory”] customer support is well worth the money.

(edited)

Visitor

 • 

1 Message

2 months ago

I have exact same issue......would really appreciate if someone can point me to the right direction here!!!!  Something changed with Xfinity and now for about 6-7 months I can't access my external IP from inside of my network for ports 80 and 443. 

XfinityKei

Official Employee

 • 

175 Messages

Hi @user_92d135, Thanks for bringing your connection concerns to our attention. Can you tell me a little bit more about your setup. Are you using a separate router and your own modem? 

I am an Official Xfinity Employee.
Official Employees are from multiple teams within Xfinity: CARE, Product, Leadership.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Answer.tick

Visitor

 • 

9 Messages

@user_92d135​ Don't waste your time with xfinity support. They will not be able to help you. Just go by the Motorola MG8725 modem.

Visitor

 • 

1 Message

19 days ago

Hi everyone,

forget the port-forwarding for ports 80 and 443, it is not possible. The firmware installed in the router does not grant permission o open these ports.

I contacted Xfinity support many times until one day a supervisor said it is not possible.

To do it, you must have your own router and configure it as a bridge. 

forum icon

New to the Community?

Start Here