rjs007's profile

Regular Visitor

 • 

2 Messages

Tue, Nov 24, 2020 7:00 PM

Re: Google Home devices

My Google home devices will not connect to the internet. Google connects fine with cell phone app. This worked  until several months ago

Responses

New Poster

 • 

1 Message

7 m ago

That sounds like you've installed a VPN on your phone or somewhere else on your network.

 

I had the same problem.

 

It was AdGuard Adblocker that uses a VPN to block ads.

 

Turn that off and it will work.

EG

Expert

 • 

87K Messages

7 m ago


@rjs007 wrote:

My Google home devices will not connect to the internet. Google connects fine with cell phone app. This worked  until several months ago


The two WiFi bands have recently been combined into one with the Comcast gateway devices. Some devices get confused and don't know how to see / talk to combined bands.


If you are not using any Xfi Pods, you can try separating the 2.4 and the 5.0 bands and give them two different broadcast names / SSID's;


https://www.xfinity.com/support/articles/change-wifi-mode-admin-tool-xfinity-xfi


Associate the devices with the 2.4 or the 5.0 (whichever one works) band's SSID (broadcast name) and password.

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick

New to the Community?

Start Here