sgordon777's profile

Frequent Visitor

 • 

8 Messages

Sun, Feb 9, 2020 9:00 PM

Port forwarding: Does not work from local network!

Hello,

 

I've setup a port forward, and am able to use this successfuly from a computer not on my local network. However, when I logon to my network through WIFI or wired ethernet connection to the router, the forward does not work. Any ideas?

Responses

EG

Expert

 • 

86.7K Messages

1 y ago

Not sure but Google for NAT loopback / hairpinning and see if it applies to your situation.

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick

Frequent Visitor

 • 

8 Messages

1 y ago

Are you aware of a workaround?

Frequent Visitor

 • 

8 Messages

1 y ago

Thanks, 

So do Xfinity routers have this issue of blocking local traffic directed through the remote address? Can it be turned off? How?

EG

Expert

 • 

86.7K Messages

1 y ago

Yes. They do not have a toggleable NAT loopback feature. It's always disabled.

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick
EG

Expert

 • 

86.7K Messages

1 y ago

No. It's hardcoded into their firmware due to its inherent security risk.

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick

New to the Community?

Start Here