mcarrith's profile

New Poster

 • 

5 Messages

Sun, Jun 7, 2020 7:00 AM

Closed

Internet Signal is Constantly Dropping- T3 Errors

I got my Xfinity service installed on Wednesday, and I have not had a consistent WiFi signal since. The WiFi will briefly connect and then drop again after a short amount of time. I have run through all of the troubleshooting with Xfinity agents, and I have also done the same with the router company. None of the troubleshooting Xfinity has given me has worked long term, and an agent said they would send a technician to my house and that never happened. I have attached an error log from my router, but I am looking for a long-term solution so that my connection is stable enough to actually use my WiFi. error log.png

New Poster

 • 

5 Messages

1 y ago

TimePriorityDescriptionTime Not EstablishedNotice

(6)Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv6Time Not EstablishedCritical

(3)No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=7c:8b:ca:3a:04:24;CMTS-MAC=00:01:5c:63:38:55;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;Time Not EstablishedNotice

(6)WiFi Interface [wl1] set to Channel 1 (Side-Band Channel:N/A) - Reason:INITSun Jun 07 06:44:31 2020Critical (3)Resetting the cable modem due to docsDevResetNowTime Not EstablishedCritical

(3)No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=7c:8b:ca:3a:04:24;CMTS-MAC=00:01:5c:63:38:55;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;Sat Jun 06 15:19:07 2020Critical

(3)Resetting the cable modem due to docsDevResetNowTime Not EstablishedCritical (3)No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=7c:8b:ca:3a:04:24;CMTS-MAC=00:01:5c:63:38:55;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;Time Not EstablishedCritical

(3)No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=7c:8b:ca:3a:04:24;CMTS-MAC=00:01:5c:63:38:55;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;Time Not EstablishedCritical (3)No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=7c:8b:ca:3a:04:24;CMTS-MAC=00:01:5c:63:38:55;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;Time Not EstablishedCritical (3)No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=7c:8b:ca:3a:04:24;CMTS-MAC=00:01:5c:63:38:55;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;Thu Jun 04 18:44:42 2020Critical

(3)No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=7c:8b:ca:3a:04:24;CMTS-MAC=00:01:5c:63:38:55;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;Time Not EstablishedCritical (3)No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=7c:8b:ca:3a:04:24;CMTS-MAC=00:01:5c:63:38:55;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;

EG

Expert

 • 

90.5K Messages

1 y ago

For a test, does a computer hardwired directly to the router / gateway device with an ethernet cable have the same problem ?

 

Please also post the *Downstream Power Level*, the *Upstream Power Level*, and the *SNR* (Signal to Noise Ratio) numbers.


New Poster

 • 

5 Messages

1 y ago

The downstream power levels range from 0.3-0.6 dBmV, the upstream range for power is 43.0-43.4 dBmV, and the SNR goes from 37.8-38.2 dB. 

EG

Expert

 • 

90.5K Messages

1 y ago

Those are all good. Have you tried that test ?

New Poster

 • 

5 Messages

1 y ago

I do not have an Ethernet cable to do that test. The router is continuing to have the same problem after troubleshooting with 2 different Xfinity agents today. 

New to the Community?

Start Here