U

Visitor

 • 

1 Message

Thu, Sep 15, 2022 2:29 AM

Internet drops intermittently throughout the day; Error Log: Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out

I have a NetGear C7000v2 set up in my house that is connected to a coax that goes to a 3-way splitter. One of the splits goes to the wall, and the other goes to a Camscope AC power adapter. Another coaxial cord comes out of the all that I assume is for the TV but is not connected. The wifi connection drops multiple times a day for anywhere from 10 minutes to an hour or more. I haven't been able to check if an ethernet connection works during these outages. I checked the Error Log, and the most frequent error is: "Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out." There are also a few "SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing" and "Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out." 

Here is the Cable Connection info: 

Downstream Bonded Channels
Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables
1 Locked QAM256 1 507000000 Hz 6.9 dBmV 39.9 dB 0 0
2 Locked QAM256 2 513000000 Hz 7.3 dBmV 40.3 dB 0 0
3 Locked QAM256 3 519000000 Hz 7.5 dBmV 40.4 dB 0 0
4 Locked QAM256 4 525000000 Hz 8.3 dBmV 41.1 dB 0 0
5 Locked QAM256 5 531000000 Hz 7.7 dBmV 40.7 dB 0 0
6 Locked QAM256 6 537000000 Hz 7.4 dBmV 40.4 dB 0 0
7 Locked QAM256 7 543000000 Hz 7.6 dBmV 40.7 dB 0 0
8 Locked QAM256 8 549000000 Hz 7.9 dBmV 40.9 dB 0 0
9 Locked QAM256 9 555000000 Hz 6.9 dBmV 40.2 dB 0 0
10 Locked QAM256 10 561000000 Hz 7.2 dBmV 39.7 dB 0 0
11 Locked QAM256 11 567000000 Hz 7.4 dBmV 40.7 dB 0 0
12 Locked QAM256 12 573000000 Hz 6.4 dBmV 40 dB 0 0
13 Locked QAM256 13 579000000 Hz 6.4 dBmV 40 dB 0 0
14 Locked QAM256 14 585000000 Hz 6.8 dBmV 40.1 dB 0 0
15 Locked QAM256 15 591000000 Hz 6.9 dBmV 40.2 dB 0 0
16 Locked QAM256 16 597000000 Hz 6.7 dBmV 40 dB 0 0
17 Locked QAM256 17 603000000 Hz 6.4 dBmV 39.4 dB 0 0
18 Locked QAM256 18 609000000 Hz 6.2 dBmV 39.4 dB 0 0
19 Locked QAM256 19 615000000 Hz 6.5 dBmV 39.4 dB 0 0
20 Locked QAM256 20 621000000 Hz 6.5 dBmV 39.4 dB 0 0
21 Locked QAM256 21 627000000 Hz 6.9 dBmV 39.9 dB 0 0
22 Locked QAM256 22 633000000 Hz 6.6 dBmV 39.4 dB 0 0
23 Locked QAM256 23 639000000 Hz 7.1 dBmV 39.9 dB 0 0
24 Locked QAM256 24 645000000 Hz 6.9 dBmV 39.9 dB 0 0
 
Upstream Bonded Channels
Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power
1 Locked ATDMA 51 5120 Ksym/sec 29200000 Hz 40.5 dBmV
2 Locked ATDMA 49 5120 Ksym/sec 16400000 Hz 40.8 dBmV
3 Locked ATDMA 50 5120 Ksym/sec 22800000 Hz 40.3 dBmV
4 Locked ATDMA 52 5120 Ksym/sec 35600000 Hz 38.8 dBmV
5 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
6 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
7 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
8 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV

Any help would be appreciated. 

XfinityRay

Official Employee

 • 

1K Messages

3 months ago

Hello, @user_568065. Thank you for reaching out for assistance with your service and for providing your diagnostics so we could see what is happening. There is noise in your signal along with timeouts happening. Have you tried to disconnect the 3-way splitter and connect from the wall outlet to the modem without it to see if that helps or tried to use a 2 way splitter that can take the Camscope and modem connections? Was the Camscope installed by a Technician and working as an amplifier?

forum icon

New to the Community?

Start Here