pa5tabear's profile

Regular Visitor

 • 

4 Messages

Mon, Apr 27, 2020 9:00 AM

Internet cutting out... is it my modem or is it Xfinity? Screenshot of Surfboard SB6141 logs linked

These are my screenshots with a recent cutout between the 8:30-8:35 times. During that time I saw the LED lights on the modem turn off, then eventually come back on without me needing to turn off its power. I think this sort of thing has been happening a few times a day for the past few weeks.

 

I'm wondering if this is a problem with my modem (probably 3-4 years old now) or it's a problem with Xfinity. I know the load is high right now, and I also recently moved into a new apartment building so I've wondered if it might also just be a building problem. Any ideas?

 

https://imgur.com/a/Jv2LzbB

Responses

EG

Expert

 • 

87K Messages

1 y ago

Please post the *Downstream Power Level*, the *Upstream Power Level*, and the *SNR* (Signal to Noise Ratio) numbers as well.


I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick

Regular Visitor

 • 

4 Messages

1 y ago

Here's a screenshot of my signal values... https://imgur.com/a/I3RF3vF

Regular Visitor

 • 

4 Messages

1 y ago

Hi EG, I posted those numbers below. Thanks! 

Regular Visitor

 • 

4 Messages

1 y ago

I had the problem again today. https://imgur.com/a/JE5lrWy

 

I also talked to Xfinity tech support on Friday and they'd told me that they had reset my modem configuration and thought it would be good to go. 

 

Please help. 

New to the Community?

Start Here