rmstruthers's profile

New Poster

 • 

2 Messages

Wed, Apr 15, 2020 7:00 AM

Have to restart modem several times a day

For the last couple of days, our wifi connection has been up and down. It will be fine for 30 to 60 minutes and the the Internet speed slows to a crawl and then it becomes unusable and we lose connectivity to the Internet.

 

Restarting the modem through the Xfinity Status app always fixes this. However, with two of us working from home, this has been really incovenient and interfering with our productivity.

 

Anyone have ideas? I contacted customer support but they said everything was fine on their end. They did restart our modem and things were of course fine for awhile after that, but we started having problems again soon after.

 

Do we possibly need a new modem?

Responses

EG

Expert

 • 

87.1K Messages

1 y ago

For a test, does a computer hardwired directly to the router / gateway device with an ethernet cable have the same problem ?

New Poster

 • 

2 Messages

1 y ago

Thanks for your reply. I finally figured out the solution. I went into the Wi-Fi Private network settings and set the channels manually for both the 2.4 GHz and 5 GHz networks. After that, there have been no issues at all.

Visitor

 • 

1 Message

With going the manual route, and setting things "manually", I assume you ultimately are referring to channel settings. Is there some kind of tool which can be used in order to determine the best channel to use, other than running manual speed tests on each one?

(edited)

EG

Expert

 • 

87.1K Messages

@user_e29fd1 

Please create a new topic of your own here on this board detailing your issue. Thanks. Year old dead thread now being closed.

EG

Expert

 • 

87.1K Messages

1 y ago

Glad you got it figured out !

New to the Community?

Start Here