goldbergjeffa's profile

New Poster

 • 

1 Message

Tue, Nov 10, 2020 12:00 PM

Have to power cycle modem every two weeks or so

I've seen similar posts, but haven't seen a resolution.  We have had service for a few months now.  I have a new cable model, Arris T25, and Xfinity had all sorts of techs out a couple months ago to make sure all was good.  95% of the time, all is good and the service is fast.  However, every 10 days to two weeks, I wake up to find out at some point during the night the internet service stopped/froze.  I can tell from the IoT devices across the house.  I power cycle the modem and all is better.  Wait 10 days to two weeks and it happens again.

 

Have people found ways to solve this?  If not, have people found ways to detect when it happens and auto-cycle the modem?

 

Any help is appreciated.  Jeff.

Responses

Clowe

Frequent Visitor

 • 

7 Messages

6 m ago

I have this same modem and am having problems with it.....well xfinity says it's the modem, but I'm not convinced.  You say your outages happen in the middle of the night when no one is on the internet? 

 

Mine seems to be triggered by certain webpages, especially those that have redirects or certain internet shops.  But once I go to one of those sites without a VPN, it starts blowing out everything else like the IoT devices you mention.  I'm curious if someone in your house is still on a browser at this time problems occur or your issue is completely independent of mine.  

Frequent Visitor

 • 

11 Messages

6 m ago

Same thing here Jeff. It is quite annoying and neither side will admit there is a problem. If you search, you will find many other folks with the same issue. My T25 will go one, two, maybe three weeks and I will wake up one morning and no Internet.  T25 lights are not active and a hard reset fixes it until the next time. If you look at the log in the cable modem, I see a SIP Registration timeout, and a DNS querry error, then a bunch of other errors. 

 

If you call Arris, they will tell you that your power levels are low, yet, I have great performance up and down!

 

In another post, I see that Arris told someone that a firmware revision will be coming out by the end of the year. 

 

SInce so many people are having the issue and COmcast has their own version of firmware, I have to blame comcast. Does anyone at Comcast look at these forums???  

 

I will try to wait out a firmware issue, but looks like I may have to try the new Nighthawk CM2050V for yet another $300.  Please help us Comcast!!!! 

Frequent Visitor

 • 

11 Messages

5 m ago

 I received new firmware on 12/3 according to the log. No reboots needed since.  Very happy now, but so disappointed that it took Comcast so long to push it.  Oh... Had to set up an admin password the first time I looked into the modem. 

 

 
System:ARRIS DOCSIS 3.1 / PacketCable 2.0 Touchstone Telephony Modem / Retail
HW_REV: 2
VENDOR: ARRIS Group, Inc.
BOOTR: 2.2.23.635901
SW_REV: 11.02.057.12.PC20
MODEL: T25

 

New Poster

 • 

1 Message

4 m ago

I'm currently having the same issue with the modem you planned on upgrading to.

Visitor

 • 

1 Message

2 m ago

I suspect Xfinity is throttling performance until someone complains.  We have to restart our modem every few weeks to get the performance we are supposedly paying for.

EG

Expert

 • 

86.6K Messages

2 m ago

5 month old dead thread now being closed.

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick

New to the Community?

Start Here