michaelbeebe's profile

New Poster

 • 

1 Message

Sun, Jan 3, 2021 12:00 AM

Getting my new comcast modem/router to work with a new Ring Doorbell system and my Alexa Echo Show

Recently purchased a Ring doorbell 3 Plus, with Chime Plus and in the meantime just picked up a new Comcast modem/router. Since I plugged in the new modem/router I have lost connectivity to my Alexa Echo and my Samsung tablet which were working fine with my old self-purcased modem/router. So I have spent MANY hours on the phone over the last two weeks with T-Moble, Comcast, Ring, Amazon and Alexa Help staff with no results whatsoever.  I no longer have a working Echo Show and the Ring system would work at all; kept telling me it could connect to the wireless (Comcast) but there was NO internet. And of course everyone keeps telling me to call the other companies. Help desk people have been very nice but no one has solution to my problem. Very frustrating. This is very unacceptable customer service, so I'm definitely considering another internet carrier.

Responses

CCAndrew

Diamond Problem Solver

 • 

25.9K Messages

5 m ago

Try splitting up your wireless networks.
EG

Expert

 • 

87K Messages

5 m ago


@michaelbeebe wrote:

Recently purchased a Ring doorbell 3 Plus, with Chime Plus and in the meantime just picked up a new Comcast modem/router. Since I plugged in the new modem/router I have lost connectivity to my Alexa Echo and my Samsung tablet which were working fine with my old self-purcased modem/router. So I have spent MANY hours on the phone over the last two weeks with T-Moble, Comcast, Ring, Amazon and Alexa Help staff with no results whatsoever.  I no longer have a working Echo Show and the Ring system would work at all; kept telling me it could connect to the wireless (Comcast) but there was NO internet. And of course everyone keeps telling me to call the other companies. Help desk people have been very nice but no one has solution to my problem. Very frustrating. This is very unacceptable customer service, so I'm definitely considering another internet carrier.


The two WiFi bands have recently been combined into one with the Comcast gateway devices. Some devices get confused and don't know how to see / talk to combined bands.


If you are not using any Xfi Pods, you can try separating the 2.4 and the 5.0 bands and give them two different broadcast names / SSID's;


https://www.xfinity.com/support/articles/change-wifi-mode-admin-tool-xfinity-xfi


Associate the devices with the 2.4 or the 5.0 (whichever one works) band's SSID (broadcast name) and

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick

Visitor

 • 

3 Messages

1 m ago

Same problems with the same results. I even had 2 different Ring techs write out suggestions to share with Xfinity techs to try and restore my video on the devices, and none of the suggestions worked for longer than 20 minutes till the live view couldn’t connect. One Xfinity tech told me to trade in my new modem for an older router but my husband didn’t want to take a chance on getting more problems. A Ring tech said they hear this problem a lot, and Xfinity should be working on a solution, and to let them know when they found a way to repair it.

EG

Expert

 • 

87K Messages

@user_10fa33 

Please create a new topic of your own here on this board detailing your issue. Thanks. 4-month-old dead thread now being closed.

I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!tick

New to the Community?

Start Here