Simon1968's profile

Regular Visitor

 • 

9 Messages

Sun, Jan 10, 2021 2:00 PM

Cannot reach www.aruba.it or read email under that domain from my Xfinity home account

It is about 5/6 months that I cannot reach www.aruba.it or read my emails under Aruba.it using my Xfinity Access home subscription. If I connect to my MObile phone everything works OK.\

Sometimes when the router is resetted by Xfinity (I see that because for some time I have no access or answer then works again) I can get to Aruba.it for like 2 or 3 hours then it does not work anymore. 

I have tried to contact customer service but they run theor test and say everything is OK; I was even called by the "superior level" Xfinity service but they guy had no idea of what I was talking about and solved nothing.  

Can anybody help ? I need those emails for work and I really need to access them and the aruba.it site for my work.

 

Thanks

 

Simon

Responses

BruceW

Gold Problem Solver

 • 

22.4K Messages

5 m ago

I can reach the site. To determine where you are being blocked, please post a trace to the site. In Windows, open a Command Prompt window, enter
    tracert -4 www.aruba.it
and post the output. Mine looks like:

 

C>tracert -4 www.aruba.it
Tracing route to www.aruba.it [62.149.188.209] over a maximum of 30 hops:
  1    17 ms     6 ms     6 ms  router1 [192.168.1.1]
  2    21 ms    14 ms    16 ms  96.120.9.181
  3    23 ms    21 ms    35 ms  24.124.216.181
  4    23 ms    23 ms    17 ms  96.110.24.214
  5     *        *       73 ms  96.110.25.65
  6    31 ms    25 ms    29 ms  be-34-ar01.mckeesport.pa.pitt.comcast.net [69.139.168.141]
  7    39 ms    38 ms    35 ms  ae-7.bar1.Pittsburgh3.Level3.net [4.68.106.85]
  8     *        *        *     Request timed out.
  9   144 ms   138 ms   142 ms  it102-edge-a.aruba.it [212.73.241.86]
 10   144 ms     *      149 ms  it1-core-b.aruba.it [62.149.191.52]
 11   159 ms   138 ms   143 ms  it1-is2-b.aruba.it [62.149.185.28]
 12   143 ms   143 ms   142 ms  62.149.191.68
 13   145 ms     *      174 ms  62.149.188.209
Trace complete.

Regular Visitor

 • 

9 Messages

5 m ago

Thank you for your help: 

 

I actually use a Mac and this the result of traceroute to aruba.it from our Xfinity account

 

traceroute aruba xfinity.jpg

 

 

Also I tried a traceroute from our mobile phone connection used as a hotspot ; can confirm I can access email and site www.aruba.it from this account

 

ìtraceroute aruba mobile phone.jpg

  

 

Can somebody pointme to where the problems is ?

Thanks

 

Simon 

 

 

 

BruceW

Gold Problem Solver

 • 

22.4K Messages

5 m ago


@Simon1968 wrote: ... this the result of traceroute to aruba.it from our Xfinity account ...

The images you posted aren't visible. They all look like this:

HfImgPlcHldr.gif

It's probably because the images require moderator approval. That might take some time, from a few hours to a day or so. Alternatively, you could upload the images to a file sharing site and post links to them here, or post text instead of images.

 

BruceW

Gold Problem Solver

 • 

22.4K Messages

5 m ago


@Simon1968 wrote: ... traceroute from Xfinity account ...

traceroute when connected to my mobile phone used as hotspot ...


I'm afraid I can't be of much help here. The first trace doesn't appear to contain any Comcast IPs, and the second ends with an error message I'm not familiar with. Both reach aruba.it IPs, but do not complete. Sorry, I just don't know what it all means.

 

Regular Visitor

 • 

9 Messages

5 m ago

Thanks BruceW

 

I was asking myself why they did look like that .

 

Anyway:

 

traceroute from Xfinity account

https://www.dropbox.com/s/kn5pwat2slf03ah/traceroute%20aruba%20xfinity.jpg?dl=0

 

traceroute when connected to my mobile phone used as hotspot

https://www.dropbox.com/s/u5lfgdux6ypoy8k/%C3%ACtraceroute%20aruba%20mobile%20phone.jpg?dl=0

 

Thanks again, this thing is driving me crazy.

 

Simon

 

Regular Visitor

 • 

9 Messages

5 m ago

Sorry maybe I have inverted the two traceroute.

Only Now I can see that the second one (which should have been from my Xfinity account) has Comcast server.

 

Will try another and post results.

 

Thanks again

 

Simon

New to the Community?

Start Here