M

Visitor

 • 

3 Messages

Fri, May 7, 2021 3:29 PM

ARRIS Group, Inc. TG4482A - Bridge Mode Issues, Really Weird Issues

Hi all, I received the new 1.2Gbps ARRIS modem yesterday and figured it would be an easy swap with my previous one. It was anything but. I have the ARRIS and an ORBI router that's right next to it, so I unplugged the cables from the Orbi and old modem and reattached everything to the new modem. I rebooted both of them at least 5 times and weird things are still happening.

1. Do I stay away from the ARRIS LAN port with the red stripe on it? I originally connected the Orbi (Internet port) to this port on the ARRIS, but Orbi wouldn't work. I couldn't find any instructions on the purpose of the red stripe port.

2. I got Orbi working by using another LAN port on the ARRIS, but BOTH wifis are actively working in disabled bridge mode. If I enable bridge mode, Orbi stops working.

I don't understand why turning on bridge mode disables the attached Orbi, so right now I am in disabled bridge but both the Orbi and ARRIS are communicating their WiFi names. My wireless printer stopped working (it was connected to the Orbi) and only worked if I connected it to the ARRIS wifi. All of my other 10+ devices are connected to the Orbi wifi with no issues.

I hope this makes sense. I also can't access the ARRIS anymore at 10.0.0.1 (refused to connect). Thank you!

This post was escalated on May 7, 2021 by EG

Responses

Accepted Solution

EG

Expert

 • 

87.2K Messages

2 m ago

Did you power-cycle the Arris gateway after placing it into bridge mode, then power cycle the Orbi in that order ?

The 10.0.0.1 address won't work in bridge mode as the Arris no longer has router functions. Only the 192.168.100.1 address should work for viewing some basic cable modem component stats.

And only ethernet / LAN port number one is active in bridge mode.

(edited)

Visitor

 • 

3 Messages

@EG Thank you for responding. Neither of those addresses are working for me. I'm getting a "took too long to respond." I can't even confirm that my router is in bridge mode or not - it shouldn't be as the ARRIS is broadcasting its WiFi (as well as my Orbi).

EG

Expert

 • 

87.2K Messages

O/k I'm going to escalate your issue to the Comcast corporate employees that are available to these boards to help you. You should get a reply here in your topic. Good luck !

Official Employee

 • 

6.7K Messages

Hi mk_77d65c. Thank you for creating a post on our Forum. I can assist with reviewing your gateway settings and troubleshooting your WiFi / Bridge Mode issues. So we can gain access to your account, please send us a direct chat message with your full name and service address to Xfinity Support. To do so, click on the chat icon located at the top right of this forums page.

 

Here's the detailed steps to direct message us: 
 • Click "Sign In" if necessary
 • Click the "Peer to peer chat" icon (upper right corner of this page)
 • Click the "New message" (pencil and paper) icon
 • Type "Xfinity Support" in the to line and select "Xfinity Support" from the drop-down list
 • Type your message in the text area near the bottom of the window
 • Press Enter to send your message

 

Let me know if you have any questions.

Visitor

 • 

3 Messages

@EG

All figured out, thank you. I had forgotten that when you put the router in bridge mode that the LAN ports don't work, so that's why I was all screwed up. I reset the modem and the router and only connected the Orbi to the modem via Port 1, and all is good. Only one WiFi connection (Orbi) and the router is in proper bridge mode. Man oh man, I wish they provided instructions like this when you receive it. Thank you! 

Official Employee

 • 

216 Messages

That is awesome news! Thank you for updating me on resolving your connection issue. Feel free to post a public update on the forum for others who may run into this same issue. I was glad I could supply you with that needed information. I have also sent in feedback to update the supplied description of the XB7 features as the red stripe distinction wasn't immediate to me either. Good callout Mitchell! Before we wrap up do you have any additional questions or concerns? 

EG

Expert

 • 

87.2K Messages

2 m ago

@mk_77d65c  My pleasure ! Glad I could help. Glad you got it figured out !

(edited)

New to the Community?

Start Here