Cd86's profile

Wed, Jan 6, 2021 11:00 AM

Phone loses service after disconnecting from wifi.

When I leave my home and my phone disconnects from my home wifi (also xfinity) my phone loses all cell service. The only way to fix it is to switch airplane mode on and off. I have let it sit while I drive to see if its just being slow and it never comes back on its own. It also does this when I leave my friends house who also has xfinity internet. When I visit my sister who has a different internet provider everything works perfectly when I leave.

Responses

Regular Visitor

 • 

4 Messages

5 m ago

Same issue here on a Samsung A50. I turned off Wi-Fi Calling and that helped. It now reconnects to the cell tower when I leave home and disconnect from my Wi-Fi. I have poor coverage at home and I rely on Wi-Fi Calling there for consistent service, so having it disabled is particularly annoying. But it does beat leaving the house and realizing much later that your phone has had no service that whole time, which has happened more times than I can count.

I've tried resetting network settings, dialing *228 for a 3G PRL update, removing and reinserting the SIM card (that's supposed to trigger a 4G/LTE PRL update), and still no fix.

What phone are you on? Did you notice if your issue happened to start around the same time as the December update (around December 28th for the A50)?

Hopefully this gets fixed soon. Let me know if you have any luck with a long-term solution. In the meantime, try disabling Wi-Fi calling and see if that works for you.

New Poster

 • 

2 Messages

4 m ago

I have the A50 and my does this as well.

New Poster

 • 

2 Messages

4 m ago

My does this as well. I have the A50.

New Poster

 • 

5 Messages

4 m ago

My A50 does as well. Tried resetting network, clearing cache, removing sim card. Still does it. Started doing this about a month ago.

New Poster

 • 

5 Messages

3 m ago

Did anyone ever get a resolution?

New Poster

 • 

1 Message

3 m ago

I, too, went through the same corrections with Xfinity, both by phone support and in-store support... The disconnect issue still continues.  Moreover, my VM app continuously notes an error and I often do not get a VM till 3 days after it was sent.  What a wonderful Xfinity Experience when I cannot handle work calls on a timely basis.

New Poster

 • 

1 Message

3 m ago

I have been having the same issue and yes, it has been about since the December update.

If I forget to turn airplane mode on and back off when I get to work, I miss calls and voicemails all day.

Visitor

 • 

1 Message

3 m ago

My wife's a50 does the same thing

Visitor

 • 

2 Messages

3 m ago

Does Xfinity tech support monitor this forum? I see many other have this issue not no fix yet.  Usual troubleshooting we have all done does not resolve the issue.

I would like to see a fix here! Identify the issue, create a patch and send it out to A50 users!

chris_guay

Contributor

 • 

25 Messages

2 m ago

I hsve the same issue with a Galaxy Note 9 which i brought over to Xfinity. I have to shut the phone off, and turn back on for it to connect to the xfinity (Verizon) network. Pain in the @ss

New Poster

 • 

3 Messages

11 d ago

Same exact issue..... whatever update was pushed has basically ruined these phones.  

Official Employee

 • 

2.7K Messages

This is an old dead thread that we will be closing at this time. If you are having troubles and need support, please create a new topic of your own here on this board detailing your issue so that the community and our support representatives can assist.

I am an Official Comcast Employee.
Official Employees are from multiple teams within Comcast: CARE, Product, Leadership. We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Please, mark a reply as the Accepted Solution.tick

New to the Community?

Start Here