lkowen's profile

Frequent Visitor

 • 

12 Messages

Fri, Oct 9, 2020 4:00 PM

New Xfinity iPhone SE won't receive authentication texts from banks

I just switched from Verizon to Xifinity today and have spent five hours now trying to find out why the 2-step authentication texts from my bank and PayPal aren't getting through, making it impossible for me to log in to those accounts. The last two hours were spent on the phone with the Xfinity advanced team that works on mobile issues and they're stumped. Regular texts come in just fine, and so do other "short code" alerts, etc. The bank insists Xfinity is blocking their code. Xfinity says they don't block codes and it has to be something to do with the bank. Everything worked when I had Verizon service up until noon today, so no, it's not the bank. The PayPal chat agent was so little help that I'm going to cancel that account and open a new one, this time not with text verification. I may be able to get into the bank account using a secret word, but it means their phone app is useless. Has anyone else encountered this, and what did you do?

 

Oh -- there are also some other phone problems, such as the keypad not registering when an automated call asks me to punch in a number to select an option. At one point when a live person came on, I could hear her but she couldn't hear me.

 

I would really like to find a fix other than taking the phone back and switching back to Verizon.

Responses

New Poster

 • 

1 Message

6 m ago

Did you ever get this fixed.  We just switched this month and the same thing is happening to my wife.

New Poster

 • 

1 Message

6 m ago

Pixel 5 user here also.  I called customer support, the first agennt couldn't help me. They escalated me to a supervision (Shawn in Canada). Shawn disabled the "Premium Messaging Block".  I then had to reboot my phone and after start up go to settings-->system-->advanced-->reset options-->Reset Wi-fi, mobile and bluetooth and then "Reset settings."

 

After the above steps were completed, the MFA texts are now coming through

 

To summarize what worked for me:

Step 1: Call Xfinity mobile and have them remove the "Premium Messaging Block" from your account

Step 2: Reboot phone

Step 3: Reset Wi-Fi, mobile & bluetooth

New to the Community?

Start Here