hendricks4's profile

New Poster

 • 

1 Message

Mon, Feb 24, 2020 9:00 PM

modem connection

I just traded in and got a new modem.  When the phone was plugged into the new modem the tel1  light didn't come on, no dial tone, etc. so obviously not connected.  What could be the problem.  No problems with previous modem.

 

Responses

CCAndrew

Diamond Problem Solver

 • 

25.9K Messages

1 y ago

It wasn’t activated properly
bobhc

Valued Contributor

 • 

141 Messages

1 y ago


@hendricks4 wrote:

I just traded in and got a new modem.  When the phone was plugged into the new modem the tel1  light didn't come on, no dial tone, etc. so obviously not connected.  What could be the problem.  No problems with previous modem.

 


Installation

  1. Unplug your old device from the coaxial outlet and plug your new gateway into that same outlet. 
  2. Connect the power connector to the new modem and electrical outlet.
  3. Connect the phone connector (RJ11) to the new modem (TEL1 port).
  4. Wait for the modem to come online. The lights on the modem will let you know when it is online. It may take a few minutes to connect the first time.
  5. Once the modem is online, connect your computer. Do not connect router if any at this point.

 

Activation

Before you start, make sure your account number and telephone number are readily available. This information can be found on your monthly statement or order confirmation e-mail.

 

  1. Open a web browser. You should automatically be directed to the XFINITY Activation page. If not, please go to www.xfinity.com/activate.
  2. Enter the account information and additional details for which you are asked via the webpage.
  3. After entering the appropriate information, activation will be complete.

If the online activation does not succeed, call customer support: 1-800-COMCAST (1-800-266-2278) or 1-800-XFINITY (1-800-934-6489)

 

Or Try calling 1-855-652-3446. That is their device activation line.

New to the Community?

Start Here