Xfinity plant
Xfinity globe
Community Forum

xFi and PS4 connection issue

New Poster

xFi and PS4 connection issue

I received the replacement router due a technical glitch in the old one, the new router is supposed to automatically connect to the 2.4 or 5.0 channel yet the only light that blinks on the router is the 5.0 channel.

 

The ps4 only recognizes the 2.4 channel to my knowledge and cannot connect to 5.0. If the router is still using both channels and auto recognizes what the device uses why isn’t the light blinking on the router?

 

I have reset the gateway twice. 

Tags (1)

Accepted Solutions
New Poster

Re: xFi and PS4 connection issue

This has been resolved by a factory reset! Both lights now blinking...


All Replies
Expert

Re: xFi and PS4 connection issue

Hi @Chws83

 

Try this: Log into your device and change the name of one of the networks. Doesn't matter if it's the 2.4GHz or the 5GHz network. Then try connecting your PS4 to the 2.4GHz network. 

"Keepin' it clean since '09" --I am not a Comcast employee.
New Poster

Re: xFi and PS4 connection issue

When set up the new router I changed the name in order to secure the network.

 

i logged into the gateway and I see I can edit the 5.0 band but not the 2.4 band because it’s gray’ed out. I changed the name again but the PS4 isn’t recognizing the network name. I try entering everything manually and I get an error telling me it can’t find the WiFi network because signal might be weak Smiley Sad

New Poster

Re: xFi and PS4 connection issue

This has been resolved by a factory reset! Both lights now blinking...

Expert

Re: xFi and PS4 connection issue

Ahh good to hear! Thanks for following up

"Keepin' it clean since '09" --I am not a Comcast employee.