Community Forum

modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

Frequent Visitor

modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

So I cant seem to keep my modem connected. Its a new netgear N600 modem (as I bought a new one due to this problem) and its having the same issues. I have posted the signal levels below. 

There is now just the new modem connected to my account, and my download speeds are great... but I just all of a sudden cant connect to the internet. If I look at the modem lights, they are all green, and the status page when I log in shows its connected fine, but nothing will pass... not wired or wireless traffic. 

Thoughts? What more info can I give to help?

 

 

 

Frequency start Value
This field below allows you to modify the frequency the cable modem start with its scan during initialization and registration. Enter the new start frequency and restart the cable modem for it to take effect.
Starting Frequency
 
Startup Procedure
Procedure Status Comment
Acquire Downstream Channel 627000000 Hz Locked
Connectivity State OK Operational
Boot State OK Operational
Security Enabled BPI+
IP Provisioning Mode Honor MDD honorMdd(4)
 
Downstream Bonded Channels
Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables
1 Locked QAM256 17 627000000 Hz 3.5 dBmV 40.9 dB 0 0
2 Locked QAM256 18 633000000 Hz 3.5 dBmV 40.8 dB 0 0
3 Locked QAM256 19 639000000 Hz 3.6 dBmV 40.8 dB 0 0
4 Locked QAM256 20 645000000 Hz 3.7 dBmV 40.8 dB 0 0
5 Locked QAM256 21 651000000 Hz 3.7 dBmV 40.8 dB 0 0
6 Locked QAM256 22 657000000 Hz 3.7 dBmV 40.9 dB 0 0
7 Locked QAM256 23 663000000 Hz 3.9 dBmV 40.8 dB 0 0
8 Locked QAM256 24 669000000 Hz 4 dBmV 40.8 dB 0 0
 
Upstream Bonded Channels
Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power
1 Locked ATDMA 1 5120 Ksym/sec 36500000 Hz 45 dBmV
2 Locked ATDMA 2 5120 Ksym/sec 30100000 Hz 46.5 dBmV
3 Locked ATDMA 3 5120 Ksym/sec 23700000 Hz 45 dBmV
4 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
Frequent Visitor

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

ok, so after banging my head on the wall all night, the modem will stay solid and coonected if I move the power brick for the xbox away from it. I moved it last night around midnight and I havent had issues since. Just before the problem started, I moved the brick next to the modem but never assumed they would interact in any way

Highlighted
Diamond Problem Solver

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

FWIW now, those signal stats that you posted were o/k. Hope that things hold up for you. Good luck !

Frequent Visitor

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

Signal levels are still good, but it dropped again same thing after not quite 24 hours. All lights on the modem still good

I see these in the event logs:

Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
Frequent Visitor

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

Time Priority Description
2018-8-13, 14:46:30 Critical (3) Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:47:03 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:47:50 Critical (3) Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:48:23 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:49:10 Critical (3) Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:49:42 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:50:30 Critical (3) Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:51:02 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:51:30 Critical (3) Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:52:02 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:52:30 Critical (3) Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:53:02 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:53:30 Critical (3) Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2018-8-13, 14:54:02 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

@looking4it2 wrote:
Signal levels are still good, but it dropped again same thing after not quite 24 hours. All lights on the modem still good

I see these in the event logs:

Unicast Ranging Received Abort Response - Re-initializing MAC;CM-MAC=14:59:c0:02:3c:58;CMTS-MAC=00:cc:fc:61:09:5a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
Diamond Problem Solver

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

Even though the signal stats look o/k, the error log entries confirm that something is going on.

 

There are other signal stat figures that can cause problems which can't be read by the modem.

 

I'm going to try referring your topic to the resident "Experts" here who can then escalate your issue to the Comcast corporate employees that are available to these boards.  They can check the CMTS (Cable Modem Termination System) for any real time degradation and / or error reports, see your node / cable plant and modem health, and see whether or not everything is in the green zone. They can also see a history plot for the modem.

 

You should get a reply here in your topic.

Expert

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

I have escalated your issue to a Comcast Employee.
Diamond Problem Solver

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

Thank you for the quick response 

Frequent Visitor

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

Thanks.

 

Frequent Visitor

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

Do I need to do anything about it at this point? If they are looking at it I dont want to call, but im still going offline all the time so I rthought I would ask

 

Diamond Problem Solver

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

We don't know if they are looking at it yet. Hang tight and see if they respond here in your thread.

Frequent Visitor

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

How about i give another fact I have found... 

 

When my internet traffic stops, I can still search google. Like type in my address bar anything, and google will show me a list of sites, all of them unavailable when I try to visit them.

 

This add anything useful?

 

Frequent Visitor

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

ok doing some research, im trying to see what my ipv4 and ipv6 status is when it stops working. Ill update when I figure that out

 

Frequent Visitor

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

so unplugging a wifi access point seems to have solved the issue. It worked fine for over a year, but now if I leave it plugged in, all ipv4 trqaffic will stop after a while... no idea why... but whatever. Thanks for the space to post and work through it.

 

Official Employee

Re: modem says its connected, but wont go anyplace till I reboot it...

Hi, looking4it2 - My apologies for the delayed response. Seems like you already resolved your issue but please let me know if there is anything else I can assist you with.