Community Forum

No Bonding on Upstream Channels

Regular Visitor

No Bonding on Upstream Channels

I've been having a multitude of internet drops with my Comcast gateway over the last month, and finally elected to restore/reactivate this afternoon.  So far (1 hourish in) things seem relatively stable, and are working, but I see in the Xfinity Network Status on the modem that there is no upstream bonding.  How can I fix that?

 

I'm a new poster, and it appears my uploaded image isn't showing (not sure if that's why, though).  Here's some info that you would have seen otherwise:

 

Cable Modem

HW Version:11.0
Vendor:ARRIS Group, Inc.
BOOT Version:4.2.0.45
Core Version:10.1.27B
Model:TG1682G
Product Type:XB3
Flash Part:256 MB
Download Version:10.1.27B.SIP.PC20.CT
Serial Number:G4NBWZ578B01366

 

Downstream
Channel Bonding Value
Index
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
Lock Status
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Frequency
669.00 MHz
573.00 MHz
579.00 MHz
585.00 MHz
591.00 MHz
597.00 MHz
603.00 MHz
609.00 MHz
615.00 MHz
621.00 MHz
627.00 MHz
633.00 MHz
639.00 MHz
645.00 MHz
651.00 MHz
657.00 MHz
663.00 MHz
675.00 MHz
681.00 MHz
687.00 MHz
693.00 MHz
699.00 MHz
705.00 MHz
711.00 MHz
 
 
 
 
 
 
 
 
SNR
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.61 dB
38.61 dB
38.98 dB
38.61 dB
38.61 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.61 dB
38.61 dB
38.61 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
38.98 dB
 
 
 
 
 
 
 
 
Power Level
-4.00 dBmV
-5.00 dBmV
-4.80 dBmV
-4.80 dBmV
-4.80 dBmV
-4.90 dBmV
-4.70 dBmV
-4.70 dBmV
-4.80 dBmV
-4.60 dBmV
-4.50 dBmV
-4.40 dBmV
-4.50 dBmV
-4.40 dBmV
-4.50 dBmV
-4.10 dBmV
-4.20 dBmV
-4.10 dBmV
-3.90 dBmV
-3.80 dBmV
-3.60 dBmV
-3.60 dBmV
-3.40 dBmV
-3.50 dBmV
 
 
 
 
 
 
 
 
Modulation
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
 

 

Upstream
Channel Bonding Value
Index
1
2
3
4
5
6
7
8
Lock Status
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Not Locked
Frequency
0.00 MHz
 
 
 
 
 
 
 
Symbol Rate
0 KSym/s
 
 
 
 
 
 
 
Power Level
0.00 dBmV
 
 
 
 
 
 
 
Modulation
QPSK
 
 
 
 
 
 
 
Channel Type
(Unknown)
 

 

modem_view.png

 

Expert

Re: No Bonding on Upstream Channels

Hmmm.... Don't know what is going on but you couldn't even be online if there were no upstream connection. Maybe there is something wrong with that readout ? Try power-cycling the modem.



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!
Regular Visitor

Re: No Bonding on Upstream Channels

Thanks for the suggestion.  I'd actually cycled it previously, but did so again after your post.  Unfortunately, no change.  Still shows no upstream channels bound.  But I clearly am using the internet through the router.  I've only been up for a couple hours, so I'm concerned that this mismatch may somehow be related to all my internet drops over the last several weeks, although I don't know if this is what the status looked like prior to the reactivation.

Regular Visitor

Re: No Bonding on Upstream Channels

I had some back and forth with Comcast over the last couple weeks, and on two calls today.  At this point, they're suggesting it's time to replace the gateway with a newer model, which they're scheduled to do later this week.  In the meantime, it seems we're not experiencing connection issues so far today since reactivating, even if the router software seems to think it has no upstream channels locked in.  Go figure.

Expert

Re: No Bonding on Upstream Channels

Please post back with how things turn out.



I am not a Comcast Employee.
I am a Customer Expert volunteering my time to help other customers here in the Forums.
We ask that you post publicly so people with similar questions may benefit from the conversation.
Was your question answered? Mark the post as Best Answer!