Xfinity plant
Community Forum
Xfinity globe

Consistent packet loss on Comcast nodes

Frequent Visitor

Consistent packet loss on Comcast nodes

Hello, I've been experiencing packet loss for over 7 days now.

The packet loss happens consistently all day and night. While it doesn't affect download speeds, it severly hinders any online activity that requires a stable, quality connection, such as gaming and working in an RDP environment.

I've been using Comcast Internet at my current address for around 3 years now and this is the first time I've had such a prolonged period of consistent packet loss.

The past 7 days or so have been extremely frustrating, to say the least.

 

Modem Information:

Model Name: SB6141
Vendor Name: Motorola
Firmware Name: SB_KOMODO-1.0.6.16-SCM00-NOSH
Boot Version: PSPU-Boot(25CLK) 1.0.12.18m3
Hardware Version: 7.0
Serial Number: (removed)
Firmware Build Time: Feb 16 2016 11:28:04

Signal: 1-7-2018 3:20 AM PST Snapshot

https://i.imgur.com/aGCTssZ.png

signal.png

 

Line quality - Ping Test done at www.dslreports.com/pingtest:

https://i.imgur.com/XXBP3hJ.png

https://i.imgur.com/laLVtd4.png

pingtest02.pngpingtest01.png

 

PingPlotter results:

https://i.imgur.com/1YUDq9Q.png

pingplotter.png

 

All tests were done without router. I have my computer connected directly to the cable modem using an ethernet cable, and absolutely no programs running that uses network bandwidth.

Only my browser and pingplotter were running while performing the tests.

 

Summary of the problem:

Packet loss happens consistently and constantly all day and night. It's not sporadic or tied to a certain time of the day.

It has been happening since approximately 7~9 days ago.

Modem signal levels have not changed.

 

Thank you very much for reading. I really hope that this issue can be resolved as soon as possible.

 

Authorized Vendor

Re: Consistent packet loss on Comcast nodes

Can you post the Txt version of the signal's..  I cant see the pictures..

-------------------------------------
Network Engineer, IP Engineer, Docsis..; the views expressed on this post are mine and do not necessarily reflect the views of my employer..

Gamer.. Living the dream one catastrophe at a time Smiley Happy ..
Frequent Visitor

Re: Consistent packet loss on Comcast nodes

It seems that the images are hidden until approved by a moderator because I can see them fine when I am logged into the forum, but they aren't displayed if I am not logged in.

I uploaded the images to imgur and the links are below.

Signal: https://i.imgur.com/aGCTssZ.png

Line Quality / Ping Test results: https://i.imgur.com/XXBP3hJ.png https://i.imgur.com/laLVtd4.png

PingPlotter Results: https://i.imgur.com/1YUDq9Q.png

 

New Poster

Re: Consistent packet loss on Comcast nodes

been gettin the same thing 8pm-10pm every night. The problem is in the handoff to level 3. I told comcast about it they told ME to call Level 3.

Frequent Visitor

Re: Consistent packet loss on Comcast nodes

More pingplotter results. Both were taken simultaneously at around 7:32 PM PST.

Can I please get help from an official Comcast employee? This problem has been going on for about 10 days now and it's extremely frustrating.

Not only do I have to constantly monitor my connection and run pingplotter tests to gather evidence of this issue(a huge waste of my time), I have been:

1) Using my internet without my router as I do not want Comcast claiming that it's a router issue.

2) Unable to be productive with my work because the packet loss severly cripples RDP connection, causing constant stuttering and lag.

3) Unable to enjoy any sort of online gaming.

pingplotter2.png
Frequent Visitor

Re: Consistent packet loss on Comcast nodes

Another pingplotter result taken this morning

pingplotter3.png